Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
«Στον αέρα» και πάλι ο Σαντάμ

ΒΑΓΔΑΤΗ.- Δύο κασέτες, που περιέχουν, αντίστοιχα, εικόνες με τον Σαντάμ Χουσεΐν και ένα μήνυμά του μετέδωσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός «Abu Dhabi».

Η βιντεοκασέτα που παρουσίασε το δίκτυο εμφανίζει τον άνδρα, που φέρεται να είναι ο Σαντάμ, με στρατιωτική στολή να βαδίζει στη συνοικία Αζαμίγια της Βαγδάτης, χαιρετώντας ενόπλους οπαδούς του κόμματος Μπάαθ, οι οποίοι τον επευφημούν και πυροβολούν στον αέρα. Κατά το «Abu Dhabi» TV, η ημερομηνία λήψης των εικόνων αυτών είναι η 9η Απρίλη - καθώς οι Αμερικανοί εισέβαλαν στην πρωτεύουσα του Ιράκ. Στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών έλεγαν χθες, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ότι δε γνωρίζουν «αν το βίντεο είναι αληθινό». Η CIA υποστηρίζει πως ο Χουσεΐν είναι νεκρός, πράγμα που επισήμως η αμερικανική κυβέρνηση αποφεύγει να σχολιάσει.

Στο ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε, ο Χουσεΐν υποστηρίζει ότι η ιρακινή ηγεσία «δεν έχει ταραχτεί» από την αμερικανική προώθηση. Η ημερομηνία ηχογράφησης του μηνύματος, που σύμφωνα με το CNN είναι το πρώτο του, δεν έγινε γνωστή, αλλά σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, στου οποίου την κατοχή βρέθηκαν, είναι «μετά την αμερικανική εισβολή» στην ιρακινή πρωτεύουσα. Αμερικανός στρατιωτικός, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM) στο Κατάρ, είπε πως ακόμη και «αν είναι ζωντανός», η σύλληψή του, ζωντανού ή νεκρού, «είναι ζήτημα ημερών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ