Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

Ζήσης Κυράτσας
Ζήσης Κυράτσας
2 Φωτ.

Την 1η Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που πέθανε έπειτα από τροχαίο δυστύχημα στην Ανδραβίδα Αμαλιάδας ο αδελφός μας ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΑΤΣΑΣ. Γεννήθηκε το 1935. Καταγόταν από το Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων. Από τα 13 χρόνια του συμμετείχε ως ανταρτόπουλο στο ΔΣΕ. Μετά το τέλος του εμφύλιου, πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία, έγινε μέλος του ΚΚΕ. Αργότερα πήγε στη Γερμανία και δούλευε εργάτης.

Ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε μέλος του ΚΚΕ και τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Ο άλλος αδελφός μας, ο ΖΗΣΗΣ ΚΥΡΑΤΣΑΣ γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων. Στον εμφύλιο ήταν μαχητής της 14ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ.

Επεσε στις 17 Μάη 1949 στις μάχες που έγιναν στην περιοχή Κεραμίδας.

Στη μνήμη τους ο αδελφός τους Βασίλης, η αδελφή τους Σωτηρία και συγγενείς τους προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΝΕ Ιωαννίνων.

* * *

Ο αντιστασιακός Τηλέμαχος Παπαζώης από τα Ανω Ραβένια Ιωαννίνων προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Πωγωνίου Ιωαννίνων, στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από τα Ανω Ραβένια: ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΕΡΛΕ, ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΩΡΓΗ και ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΠΑΠΑΖΩΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΑΝΤΟΛΙΑ.

* * *

Ο Νίκος Καντζής προσφέρει 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης Νέας Ιωνίας, για τους αγώνες του για την υπεράσπιση της ειρήνης και ενάντια στον πόλεμο των Αμερικανών και Βρετανών στο Ιράκ.


Κώστας Κυράτσας
Κώστας Κυράτσας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ