Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Αλλα τρία μεγαθήρια κτίζει ο Βωβός

Αλλα τρία μεγαθήρια σε ακίνητο 27 στρεμμάτων στη διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Τζαβέλα στο Χαλάνδρι θα κατασκευάσει η γνωστή εταιρία «Μπ. Βωβός», αυτή τη φορά, για λογαριασμό της ρώσικης πρεσβείας.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν κάτοικοι της περιοχής και ο πολιτιστικός σύλλογος «Ο Αειφόρος», ζητώντας την ακύρωση της οικοδομικής άδειας. Οι προσφεύγοντες ισχυρίζονται ότι κακώς επιτρέπεται χρήση γενικής κατοικίας σε όλη την έκταση του οικοπέδου της Ρώσικης Ομοσπονδίας και συνεπώς παράνομα προβλέπει η οικοδομική άδεια την κατασκευή γραφείων και στα κτίρια που θα κατασκευαστούν στο βάθος του οικοπέδου και όχι μόνο εκείνου που θα ανεγερθεί το τμήμα προς την οδό Εθνικής Αντίστασης.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ κατά πλειοψηφία απέρριψε την προσφυγή και με δύο αποφάσεις του δέχεται ότι:

  • Σε οικόπεδα που έχουν πρόσωπο σε βασικούς δρόμους ορισμένων περιοχών, επιτρέπεται χρήση «γενικής κατοικίας» που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μεγαλύτερα καταστήματα (όχι πάντως εμπορικά κέντρα) και γραφεία.
  • Στις περιπτώσεις αυτές η δόμηση μπορεί να γίνει όχι μόνο στη «φάτσα» του οικοπέδου, αλλά και σε άλλα σημεία, δηλαδή ακόμη κι αν αυτά είναι στο βάθος του οικοπέδου. Και αυτό, ανεξάρτητα από το αν το οικόπεδο είναι γωνιαίο ή μεσαίο.

Στις ίδιες αποφάσεις αναφέρεται ότι στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Χαλανδρίου επιτρέπεται μόνο χρήση «αμιγούς κατοικίας» δηλαδή κατοικίας και μικρά μαγαζιά για εξυπηρέτηση των αναγκών της γειτονιάς. Ομως, για τα οικόπεδα που έχουν πρόσωπο στην οδό Εθνικής Αντίστασης επιτρέπεται χρήση «γενικής κατοικίας», σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής και το προεδρικό διάταγμα του 1995, με το οποίο ορίστηκαν οι χρήσεις γης στο Χαλάνδρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ