Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανέβηκαν οι τόνοι

Ενταση δημιουργήθηκε χτες σε δύο περιπτώσεις στη δίκη των κατηγορούμενων για εμπλοκή στη «17 Νοέμβρη».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασ. Τζωρτζάτου, Ιπποκράτης Μυλωνάς σχολιάζοντας την κατάθεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Παπαδημητρίου, που τραυματίστηκε από τη «17Ν» το Δεκέμβρη του 1992, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μιχ. Μαργαρίτης έχει τάσεις μεροληψίας. Η αντίδραση του προέδρου ήταν να διακόψει τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά, αφαιρώντας ταυτόχρονα το λόγο από τον συνήγορο. Μετά τη διακοπή τα πνεύματα ηρέμησαν όταν ο Ιπ. Μυλωνάς δήλωσε πως στη συγκεκριμένη φάση παραιτείται από το σχολιασμό της κατάθεσης του πρώην βουλευτή.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν πάλι λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης όταν ο Δημ. Κουφοντίνας απαντώντας σε ερώτηση, γιατί η «17Ν» πυροβόλησε τον Λ. Παπαδημητρίου χαρακτήρισε τον Κων. Μητσοτάκη πατριάρχη της φαυλότητας. Στην αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου ο Δ. Κουφοντίνας είπε πως το 1963, 1,5 εκατομμύριο κόσμου αποκαλούσε τον πρώην πρωθυπουργό κάθαρμα. Ο Μ. Μαργαρίτης υπεραμύνθηκε του πολιτικού συστήματος της χώρας και των θεσμών, λέγοντας ότι θα απομακρύνει από την αίθουσα τον κατηγορούμενο.

Επί της ουσίας της ερώτησης, γιατί επιλέχτηκε σαν στόχος ο Λ. Παπαδημητρίου ο Δ. Κουφοντίνας είπε ότι από τη θέση που είχε τότε του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ήταν συνυπεύθυνος για το ξεπούλημα του παραγωγικού πλούτου της χώρας, που με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων εφάρμοζε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Από τους μάρτυρες που κατέθεσαν, η Μαρία Βλάχου δεν αναγνώρισε κανέναν από τους κατηγορούμενους σαν δράστες της επίθεσης, ενώ ο Γιώργος Βουτζάλης αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα τους Δημήτρη Κουφοντίνα και Βασίλη Τζωρτζάτο. Η κατάθεση του Γ. Βουτζάλη αμφισβητήθηκε έντονα από τους συνηγόρους υπεράσπισης που τον χαρακτήρισαν ψευδομάρτυρα. Ο Δ. Κουφοντίνας είπε πως η όλη διαδικασία της δίκης είναι κακοσκηνοθετημένη, αναρωτώμενος αν έχει σκοπιμότητα η παρουσία του στο δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ