Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
14η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μέσα σε κλίμα ιδεολογικοπολιτικής ενότητας και πλούσιου προβληματισμού για την αντιμετώπιση των κύριων προβλημάτων που αναδείχνονται από τις πολιτικές εξελίξεις, κριτικής και αυτοκριτικής εξέτασης της δράσης της οργάνωσης και γόνιμων προτάσεων, ικανών να κάνουν αποτελεσματικότερη τη δράση των κομμουνιστών, πραγματοποιήθηκε η 14η Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας.

Η Συνδιάσκεψη, στις διήμερες εργασίες της:

- Συγκέντρωσε και γενίκευσε την πείρα και τα αποτελέσματα από την προσπάθεια υλοποίησης των αποφάσεων του 16ου Συνεδρίου καθώς και της ΚΕ, στην Αθήνα. Ιδιαίτερα στάθηκε στα ζητήματα συσπείρωσης και συνεργασίας, στα προβλήματα που συνάντησαν τα μέλη του Κόμματος στη δράση τους για τη διαμόρφωση των επιμέρους μετώπων πάλης με κοινωνικοπολιτικό χαραχτήρα δράσης.

- Εξέτασε τις μορφές και τις μεθόδους καθοδήγησης, την επιμονή στο να δοθεί στην εσωκομματική ζωή περιεχόμενο ζωντανό, πλούσιο, τέτοιο που ν' ανταποκρίνεται στη συνθετότητα και τις απαιτήσεις των πολιτικών καθηκόντων και να διασφαλίζει ταχύτητα ενημέρωσης και ετοιμότητα αντίδρασης στα μεγάλα γεγονότα.

- Συζήτησε μέτρα βοήθειας προς την ΚΝΕ που αναπτύσσεται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς, όχι μόνον στα ΑΕΪ - ΤΕΪ αλλά και στους κλάδους παραγωγής.

- Εξέτασε τα μέτρα που πρέπει να πάρει ώστε οι κομμουνιστές της Αθήνας να γίνουν ικανότεροι και αποτελεσματικότεροι στην εκλαΐκευση με συστηματικό τρόπο της πολιτικής του Κόμματος, στο μπόλιασμα των συσπειρώσεων και συμμαχιών με κατευθύνσεις και περιεχόμενο που να διευκολύνουν την οικοδόμηση του Μετώπου.

- Συζήτησε την εμπειρία από τις προσπάθειες οικοδόμησης του Κόμματος στις σημερινές συνθήκες, έχοντας πάντα κατά νου ότι η ισχυροποίηση του Κόμματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την οικοδόμηση του Μετώπου

Η 14η Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη ψήφισε ομόφωνα την έκθεση δράσης της απερχόμενης Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ, που παρουσίασε ο γραμματέας της Δημήτρης Ζάχαρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και την έκθεση δράσης της Οικονομικής Επιτροπής Ελέγχου.

Από τη Συνδιάσκεψη εκλέχτηκε η νέα Επιτροπή Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε νέο γραμματέα της τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανελλαδική συνδιάσκεψη για την παρέμβαση στην εργατική τάξη (2010-03-06 00:00:00.0)
Το κόμμα της νιότης πρωτοπόρο στη δράση και για τα προβλήματα της νεολαίας (2005-10-20 00:00:00.0)
Με μεγαλύτερη εμπειρία στον αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα (2005-01-21 00:00:00.0)
Η οικοδόμηση του Μετώπου στο κέντρο της προσοχής (2000-11-28 00:00:00.0)
Στις αγωνιστικές συσπειρώσεις τα φύτρα του Μετώπου (1998-07-02 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να οικοδομήσουν το δικό τους μέλλον (1997-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ