Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Κασμίρ

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ - ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Ο εκπρόσωπος της ινδικής κυβέρνησης Ν.Ν. Βόχρα, βρίσκεται από χτες στο ινδικό Κασμίρ προκειμένου να έχει συνομιλίες με φιλοκυβερνητικά κόμματα και βουλευτές του Κοινοβουλίου του Κασμίρ σχετικά με την κατάσταση στο κρατίδιο.

Ωστόσο, ο Βόχρα δήλωσε ότι οι «πόρτες των συνομιλιών» είναι ανοιχτές για όλους, γεγονός που σημαίνει ότι θα διερευνήσει κατά πόσο είναι δυνατό να έχει συνομιλίες και με εκπροσώπους των αυτονομιστικών οργανώσεων. Η επίσκεψη του Βόχρα θα διαρκέσει μία βδομάδα.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ, στο Κασμίρ την προηγούμενη Παρασκευή (η πρώτη εδώ και 16 χρόνια) κατά τη διάρκεια της οποίας επανέλαβε ότι είναι έτοιμος για διάλογο με το Πακιστάν αν αυτό σταματήσει να υποστηρίζει τις ένοπλες ισλαμικές οργανώσεις που δρουν στο ινδικό Κασμίρ.

Χτες εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να «διεξάγει συνομιλίες με την Ινδία σε οποιοδήποτε επίπεδο, οποιαδήποτε στιγμή αλλά χωρίς προϋποθέσεις», αφού το Πακιστάν αρνείται σταθερά ότι υποστηρίζει τις ένοπλες οργανώσεις στο Κασμίρ. Πάντως χτες και ο ΥΠΕΞ του Πακιστάν Κουρσίντ Κασούρι, δήλωσε ότι η χώρα του βλέπει θετικά τη διεξαγωγή ουσιαστικών συνομιλιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ