Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
«ΑΥΡΙΑΝΗ»
Ξαφνική αναστολή της απεργίας

Ανεστάλη, αργά χτες το βράδυ, η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην εφημερίδα «Αυριανή» του συγκροτήματος Γ. Κουρή, με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με την οποία διαφώνησε ο εκπρόσωπος της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας». Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από ασαφείς και γενικόλογες διαβεβαιώσεις του Γ. Κουρή ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι την απεργία αποφάσισαν η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), η Ενωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΠΗΕΑ) και η συνέλευση των εργαζομένων. Οπως τονιζόταν σε χτεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ - πριν την αναστολή της κινητοποίησης - η κατάσταση των εργαζομένων της «Αυριανής» έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθούς πείνας και ο Γ. Κουρής πληρώνει όσα θέλει!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά και από ελέγχους που έκανε στην επιχείρηση το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, ανακάλυψε ότι δεν υπάρχουν καταστάσεις προσωπικού και προγράμματα εργασίας. Δεν υπάρχουν ατομικές συμβάσεις εργασίας και στους εργαζόμενους δε δίνονται μηνιαία εκκαθαριστικά σημειώματα αποδοχών, με αποτέλεσμα κανένας εργαζόμενος να μη γνωρίζει μέχρι τώρα πόσα ακριβώς του οφείλουν. Σε αυτή την άθλια κατάσταση αντιδρούν εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα.

Η ανακοίνωση μιλά για εργασιακό Μεσαίωνα, καθώς και για απειλές για απολύσεις. Εχει επίσης πολιτικές αιχμές κατά του Γ. Κουρή, λέγοντας ότι ο «Γ. Κουρής κραυγάζει επειδή έτσι έχει συνηθίσει να πολιτεύεται». «Διαπλεκόμενοι, όπως τονίζει η ΕΣΗΕΑ, είναι αυτοί που αρνούνται τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και διά της πλαγίας οδού προσπαθούν να μην εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις τους οι νόμοι του κράτους». Στο μεταξύ σήμερα δεν αποκλείεται ο εκδότης Γ. Κουρής να κυκλοφορήσει την «Αυριανή» με θέματα «ψυγείου».

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία στο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος κήρυξαν από την Μ. Τετάρτη 6 π.μ. έως και την Μ. Πέμπτη στις 6 π.μ., τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), με βασικό αίτημα την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, παρά την επιβολή δύο προστίμων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, για μη εφαρμογή των ΣΣΕ, την υποβολή μήνυσης από το ΣΕΠΕ, την εξώδικη διαμαρτυρία των σωματείων προς το ραδιοσταθμό και την προαναγγελία κινητοποιήσεων, η Διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεχίζει να παρανομεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ