Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2003
Εργάτη τον εργάτη η μάχη για την απεργία

Το μεγάλο «ραντεβού» δίνεται για την Πέμπτη 1η Μάη στο Πεδίον του Αρεως, στην κεντρική συγκέντρωση, που οργανώνει στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ

Η αφίσα που κυκλοφόρησε το Συνδικάτο Οικοδόμων για τη φετινή Πρωτομαγιά
Η αφίσα που κυκλοφόρησε το Συνδικάτο Οικοδόμων για τη φετινή Πρωτομαγιά
Γιαπί το γιαπί, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, εργαζόμενο τον εργαζόμενο, οι συνδικαλιστικές και τα στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου απλώνουν παντού το μήνυμα του γιορτασμού της ταξικής, ενωτικής, διεκδικητικής Πρωτομαγιάς.

Στις καθημερινές συγκεντρώσεις, περιοδείες, συζητήσεις καλούν τους εργαζόμενους να μην κάνουν βήμα πίσω, τώρα να δυναμώσουν την απαιτητικότητα και να ανεβάσουν τις διεκδικήσεις τους. Να οργανωθούν στα συνδικάτα και να τα μετατρέψουν σε φρούρια της ταξικής πάλης. Να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα στους ίδιους τους τόπους δουλιάς, να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ με νέα σωματεία, με πολλούς αγωνιστές, με νέους εργαζόμενους. Να βρεθούν την Πέμπτη 1η Μάη μαζικά και μαχητικά στο δρόμο του αγώνα και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως στις 10 το πρωί και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Με την πρωτομαγιάτικη προκήρυξη του ΠΑΜΕ να μοιράζεται χέρι - χέρι σε κάθε εργαζόμενο στους τόπους δουλιάς, οι ταξικές δυνάμεις δε θα αφήσουν λεπτό να πάει χαμένο μέχρι εκείνη τη μέρα. Για να τιμήσουν, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το ΠΑΜΕ, την εργατική Πρωτομαγιά, δυναμώνοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την κατοχή σε βάρος του Ιράκ. Να καταδικάσουν την ένοχη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη σφαγή του ιρακινού λαού, να πούνε ΟΧΙ στο ραγιαδισμό που καλλιεργούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Να θυμηθούν, όπως σημειώνει, ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επέβαλαν σκληρή, μακρόχρονη λιτότητα, καθήλωσαν μισθούς και συντάξεις. Χτύπησαν το 8ωρο, εφάρμοσαν τη μερική απασχόληση, αύξησαν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Σήμερα, ετοιμάζουν ακόμα σκληρότερα μέτρα και το λένε καθαρά. Στο όνομα των συνεπειών του πολέμου και της καπιταλιστικής κρίσης να πληρώσει ακόμα πιο βαρύ τίμημα η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.


Ταυτόχρονα, η προκήρυξη καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΠΑΜΕ που τους ενώνει σε ταξική αγωνιστική διεκδικητική βάση, που ενώνει τους εργάτες στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Τώρα, όπως τονίζει, με αποφασιστικότητα να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης, να γυρίσουν οι εργάτες και οι εργάτριες τις πλάτες στην κυρίαρχη πολιτική, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Σε συμμετοχή στις κατά τόπους εκδηλώσεις για τον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καλεί με την προκήρυξή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και ιδιαίτερα για την Αθήνα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. «Ειρήνη και δουλιά ζητάει η εργατιά», επισημαίνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία, καλώντας τους εργαζόμενους να τιμήσουν τους αγώνες της τάξης τους.

Η αγανάκτηση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά και στους χώρους εργασίας, αλλά και στην ίδια τη ζωή αποτέλεσμα της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής είναι αυτό που εκφράζεται στις περιοδείες του ΠΑΜΕ που γίνονται καθημερινά. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ χτες περιόδευσαν σε χώρους όπως: Στο εργοτάξιο του Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο, στη Στατιστική Υπηρεσία, στο εργοτάξιο του ΥΠΕΧΩΔΕ στις Τρεις γέφυρες, στα συνεργεία της ΛΑΝΤΑ κ.α. Κάλεσαν σε ταξικό, ενωτικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς ενάντια στις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που, όπως τόνιζαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, έχουν εξαφανιστεί από τους χώρους εργασίας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν, φυσικά, ο ιμπεριαλιστικό πόλεμος στο Ιράκ, αλλά και οι χαμηλοί μισθοί, οι εργασιακές σχέσεις, η διεύρυνση της ΕΕ, αλλά ακόμα και η πρόσφατη είδηση της επέκτασης της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ