Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Θρίαμβος της Γλυφάδας

Στην κορυφή της Ευρώπης η ομάδα του Φώντα Μουδάτσιου

Τα κορίτσια της Γλυφάδας σε στιγμές χαράς
Τα κορίτσια της Γλυφάδας σε στιγμές χαράς
Στο κορυφή της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης βρίσκονται από το μεσημέρι της Κυριακής τα κορίτσια της Γλυφάδας. Οι παίκτριες του Φώντα Μουδάτσιου επιβλήθηκαν με 7-5 της Σκιφ από τη Ρωσία και κατέκτησαν το κύπελλο Πρωταθλητριών γράφοντας παράλληλα την πιο χρυσή σελίδα του πόλο της πατρίδας μας. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά ελληνική ομάδα κατακτάει το κορυφαίο διασυλλογικό τρόπαιο της γηραιάς ηπείρου. Παράλληλα, έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που έβαλε στη συλλογή της κύπελλο Πρωταθλητριών της Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο μπάσκετ. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, καθώς στα τρία από τα τέσσερα επτάλεπτα η Γλυφάδα με τη Σκιφ αναδείχτηκαν ισόπαλες. Αυτό που τελικά έδωσε τη νίκη στην ελληνική ομάδα ήταν το δεύτερο, το οποίο βρήκε τη Γλυφάδα να έχει πετύχει δύο γκολ παραπάνω (3-1) και να τελειώνει το πρώτο μισό του αγώνα προηγούμενη με 4-2. Πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας ο Φώντας Μουδάτσιος, προπονητής της ομάδας, ήταν ευτυχισμένος. «Πίστευα στις δυνατότητες των κοριτσιών και της ομάδας. Νιώθω δικαιωμένος και ευτυχισμένος για το κατόρθωμα. Είναι η μεγαλύτερη στιγμή για το γυναικείο πόλο γενικότερα. Τώρα στόχος είναι η διάκριση της Εθνικής». ΤΑ ΕΠΤΑΛΕΠΤΑ: 1-1, 3-1, 1-1, 2-2. ΤΑ ΓΚΟΛ: Κοζομπόλη 2, Μωραϊτίδου, Πεντρόζα, Καραπατάκη, Μωραΐτη και Βάσου, Βασιλίεβα 4, Κουλχόνοβα.

Αργυρό η Βουλιαγμένη

Μπορεί να μην μπόρεσε να πραγματοποιήσει το κατόρθωμα της Γλυφάδας, όμως και οι γυναίκες της Βουλιαγμένης κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αφού αναδείχτηκαν δεύτερες στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Στον τελικό η ελληνική ομάδα έχασε με 5-9 από την ιταλική Παλέρμο που χάρις στην εμπειρία της κατέκτησε το τρόπαιο. Η Βουλιαγμένη «κατέρρευσε» στο δεύτερο και το τρίτο επτάλεπτο όταν το σκορ ήταν 2-7! Πάντως, η προσπάθεια των κοριτσιών της Βουλιαγμένης είναι σίγουρα αξιέπαινη. Κορυφαίες της ελληνικής ομάδας ήταν η Ρουμπέση με 3 γκολ και η Μελιδώνη με 2. ΤΑ ΕΠΤΑΛΕΠΤΑ:1-1, 1-3, 1-4, 2-1.

  • Η νίκη της Βουλιαγμένης επί της Πάτρας με 9-7 ξεχώρισε στα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1. Οι «μπέμπηδες» πήραν το ροζ φύλλο αγώνα και εξακολουθούν να βρίσκονται στο κυνήγι της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Εθνικός-Αρης 11-15, Χανιά-Ηλυσιακός 16-5, Παναθηναϊκός-Γλυφάδα 8-5. Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει σήμερα με τον αγώνα Ολυμπιακού-Π. Φαλήρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ