Τετάρτη 23 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΤΖΟΓΟΣ» ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ...

ΑΝΟΙΧΤΟ... «Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες παραμένει ανοιχτό και ικανό να καταδείξει το χάσμα που χωρίζει μερίδα της κυβερνητικής εξουσιαστικής ομάδας από τον λαό και τα προβλήματά του. Απ' αυτό το χάσμα πηγάζει πρωτίστως το πρόβλημα, που προφανώς δεν λύνεται με επαμφοτερίζουσες δηλώσεις, αλλά με ρήξεις και γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ... «Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ωστόσο δεν είναι ποινικό. Απεναντίας είναι κατ' εξοχήν πολιτικό. Γιατί ακόμα και αν όλα έγιναν σύμφωνα με τους νόμους, το να εμφανίζονται υπουργοί και κομματικά στελέχη - είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της Ν.Δ. - να έχουν πραγματοποιήσει κέρδη δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων στο Χρηματιστήριο, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά ηθικής τάξεως στην κοινή γνώμη και εύλογες απορίες για πιθανές σχέσεις διαπλοκής» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ (1): «Κι όμως ο θόρυβος που έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες θα μπορούσε να αποτελέσει μια ιδανική ευκαιρία "φυγής προς τα εμπρός" εκ μέρους του πρωθυπουργού. Και με περισσότερους του ενός τρόπους. Τόσο σ' επίπεδο άμεσης πολιτικής αντίδρασης, μέσω ενός ευρύτατου ανασχηματισμού, όσο και σε θεσμικό επίπεδο με τον άμεσο σχεδιασμό και την προώθηση νομοθετικών μέτρων, τα οποία θα διαμορφώσουν επιτέλους το πλαίσιο διαφάνειας που έχει απόλυτη ανάγκη η πολιτική ζωή της χώρας» (Από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ).

ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ (2): «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δυσμενή θέση. Οι επιχειρηματικοί πόλεμοι και οι ενδοκομματικές διαμάχες θα ενταθούν. Οσο η κυβέρνηση θα παραμένει υπόλογη στο συγκρότημα της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, ο ασκός του Αιόλου θα είναι ανοιχτός. Δύσκολα θα μπορέσει να προχωρήσει κάποια πράγματα, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος...» (Από το άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ: «Πρώτα ήταν τα όνειρα, μετά τα αισθήματα, ύστερα η καριέρα, κατόπιν το διαμέρισμα και στο τέλος η Εκάλη, η Μύκονος και η βίλα. Πασίγνωστο σε όλους. Οσο γεμίζουν οι τσέπες τόσο αδειάζουν τα οράματα. Ο μόνος τρόπος για να φουσκώσει το πορτοφόλι σου είναι να σκοτώσεις το παρελθόν σου. Ολα τα πράγματα έχουν το τίμημά τους. Και το τίμημα ενός (πρώην) ανιδιοτελούς πολιτικού είναι να πατάει επί πτωμάτων με τις σόλες του αριστερού του εαυτού!» (Δημ. Δανίκας - ΝΕΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολα για το κεφάλαιο... (2006-05-28 00:00:00.0)
Σκέψη που γελάει στην ανηφόρα (2002-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ