Τετάρτη 23 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Πανελλαδική συγκέντρωση στις 2 Μάη

Ολο και περισσότερο οι ειδικοί φρουροί και οι συνοροφύλακες αναλαμβάνουν καθήκοντα αστυνομικών. Οπως καταγγέλλει με χτεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ (19 Απρίλη), θα εκτελούν και χρέη τροχονόμων, ενώ ήδη οι ειδικοί φρουροί χρησιμοποιούνται σε πεζές περιπολίες, σε μεταγωγές κρατουμένων, σε μέτρα τάξης και ως πληρώματα στα περιπολικά. Το γεγονός αυτό υπονομεύει στην πράξη το σύστημα εισόδου στελεχών στην ΕΛ.ΑΣ μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς ειδικοί φρουροί και συνοροφύλακες προσλαμβάνονται με μόρια και συνήθως έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το λόγο αυτό, η ΠΟΑΣΥ καλεί σε πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στις 2 του Μάη στην Κατερίνη, στις 4 μ.μ.

Οι ειδικοί φρουροί προσλαμβάνονται για τη φύλαξη στόχων και οι συνοροφύλακες για τη στελέχωση αποσπασμάτων που διεξάγουν συνοριακούς ελέγχους.

Χτες έγινε στην Αθήνα έκτακτη συγκέντρωση εκπροσώπων των 51 πρωτοβάθμιων οργανώσεων της ΠΟΑΣΥ και συζητήθηκε το θέμα αυτό, αλλά και ο χαρακτηρισμός του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

Μιλώντας στους συνδικαλιστές αστυνομικούς ο Ν. Τσιούνης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τόνισε πως «δεν πρέπει ν' ανατεθούν αστυνομικά καθήκοντα σε σώματα εκτός της ΕΛ.ΑΣ» και υπογράμμισε ότι «το βασικό πρόβλημα είναι ο προσανατολισμός των Σωμάτων Ασφαλείας». Σχετικά με το επικίνδυνο και ανθυγιεινό, δήλωσε ότι το ΚΚΕ συμφωνεί και υπογράμμισε πως βασικό αίτημα των αστυνομικών θα πρέπει να είναι η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στο χώρο τους. Πρόσθεσε δε πως η κυβέρνηση «σαρώνει» το «επικίνδυνο και ανθυγιεινό» σε άλλους κλάδους και κάλεσε τους αστυνομικούς να παλέψουν με τους άλλους εργαζόμενους γι' αυτό το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ