Τετάρτη 23 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Βλέπει και προτείνει...

Σε ρόλο «ουδέτερου» θεατή παρουσιάζεται η ηγεσία της ΝΔ, προσδοκώντας ότι με την επίδειξη «υπεύθυνης» στάσης θα εισπράξει από τη φθορά της κυβέρνησης εξαιτίας του τελευταίου γύρου διαπλοκολογίας. Η Ρηγίλλης πιστεύει ότι θα αποκομίσει εκλογικά οφέλη από το σκάνδαλο της Σοφοκλέους απλά και μόνο επειδή καταγγέλλει την κυβέρνηση ως «διεφθαρμένη». Την ίδια στιγμή βέβαια τρέμει τυχόν αποκαλύψεις για τη συμμετοχή νεοδημοκρατών βουλευτών στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, ενώ αδυνατεί να αμφισβητήσει την εφαρμοζόμενη πολιτική που εκτρέφει τα σκάνδαλα.

Χαρακτηριστική είναι η χτεσινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, ο οποίος αποφεύγοντας να μιλήσει για πολιτικές ευθύνες, υποδεικνύει στον πρωθυπουργό να αναζητήσει σωσίβιο στη συγκρότηση (ακόμα μίας) Εξεταστικής Επιτροπής... Πρόταση βέβαια που κινείται στην ίδια λογική και κατεύθυνση με την πρωθυπουργική θέση για παραπομπή του θέματος στη Δικαιοσύνη. «Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί καθημερινά νέα επεισόδια από τα έργα και τις ημέρες μιας διαπλεκόμενης και διεφθαρμένης κυβέρνησης», επισήμανε στη χτεσινή δήλωσή του ο Θ. Ρουσόπουλος, καλώντας τον Κ. Σημίτη «να πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο» και να αποδεχτεί την πρόταση που έχει υποβάλει η ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο αρμόδιος συντονιστής Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης άφησε να φανεί πού «ποντάρει» το κόμμα του: «Φαίνεται ότι την ώρα που οι πολλοί έχαναν τα χρήματά τους στο ΧΑΑ, κυβερνητικοί παράγοντες είχαν προνομιακή πρόσβαση και τη χρησιμοποιούσαν για να κερδοσκοπήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ