Τετάρτη 23 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ «ΠΑΘΗ» μεθοδεύει η κυβέρνηση

«Οι Ελληνες πρέπει να δουλεύουμε περισσότερα χρόνια». Αυτό υποστήριξε χτες -ανάμεσα σε αρκετά ακόμη αντεργατικά «πρέπει»- ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, ο οποίος απαντώντας σε σχετική, με το ασφαλιστικό σύστημα, ερώτηση του «Ρ», δήλωσε πως «είναι φανερό ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα»! Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Ν. Γκαργκάνα και από την ετήσια έκθεση της Τράπεζας Ελλάδας κυβέρνηση και ΕΕ μεθοδεύουν την επιβολή νέων, ακόμα πιο επαχθών, ρυθμίσεων για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, το ύψος των συντάξεων και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η περαιτέρω μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες για την Ελλάδα» (!), αφού όπως εκτιμά, ο νόμος που προώθησε πέρσι η κυβέρνηση «δε φαίνεται να περιορίζει σημαντικά τη μεγάλη αύξηση των δαπανών για συντάξεις μακροπρόθεσμα».

Τέλος, δε δίστασε να εκτοξεύσει διάφορες απειλές του τύπου «αν το ζήτημα δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποφασιστικά, θα καταστεί σχεδόν αναπόφευκτη (...) η σημαντική αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, προκειμένου να καλυφθούν οι μελλοντικές δαπάνες για συντάξεις».


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ