Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ανώμαλη προσγείωση: «"Κατεβάζει ταχύτητες" απότομα η ελληνική αγορά πληροφορικής, καθώς, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του πανευρωπαϊκού παρατηρητηρίου πληροφορικής ΕΙΤΟ, η ανάπτυξή της φέτος θα φθάσει μόλις το 0,8%. Το 2003, η ελληνική αγορά πληροφορικής θα παρουσιάσει πωλήσεις ύψους 1.852 εκ. ευρώ, από 1.837 εκ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ το 2004 οι ρυθμοί ανάπτυξης θα σκαρφαλώσουν στο 4,4%, με τις πωλήσεις να πλησιάζουν τα 2 δισ. ευρώ. Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών θα παρουσιάσει και φέτος σταθερή ανάπτυξη της τάξης του 4,4% και το 2004 4,7%» («ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

Η χαρά του κέρδους!..«Αυτό που χάθηκε στην Ελλάδα, τα δύο τελευταία χρόνια, είναι η "χαρά του κέρδους". Επιχειρήσεις, επαγγελματίες, στελέχη αλλά και εργαζόμενοι, ζώντας υπό το άγχος της έρπουσας και μη ομολογημένης κρίσης, προσπαθούν, στην καλύτερη περίπτωση, να διαφυλάξουν όσα κέρδισαν στην προ ONE περίοδο και στη χειρότερη, να χάσουν όσο γίνεται λιγότερα. Καμιά διάθεση για επενδύσεις, πουθενά προοπτική επέκτασης ή προσλήψεων, ούτε λόγος για αύξηση κερδών ή αμοιβών...» (Χρήστος Παναγόπουλος - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Και το «μυστικό»...«Ομως, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα και μαζί η διάθεση εργοδοτών και εργαζομένων, απαιτούνται πολιτικές κινήσεις - ούτε πρωτότυπες ούτε νεωτεριστικές - που όλη η Ευρώπη αυτήν την εποχή μελετά για να εφαρμόσει. Μεταβολή εργασιακών σχέσεων προς ελαστικότερα μοντέλα, τολμηρή μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, αναμόρφωση της φορολογικής νομοθεσίας, που θα δίνει περισσότερη ευελιξία στις επιχειρήσεις και περιορισμός της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας στο Δημόσιο, είναι μερικές από τις πολιτικές, που μπορούν, σε συνδυασμό με την αλλαγή προσώπων στην κυβέρνηση, να κινήσουν τον τροχό της οικονομίας» (Ο ίδιος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ