Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΠΕΚΕΠΕ
Εκβιαστικές διευκρινίσεις προς αγρότες

Σαφή εκβιαστική προειδοποίηση προς τους αγρότες, που υποχρεούνται να υποβάλουν δηλώσεις ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Επιδότησης), απευθύνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέχγου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), στην οποία αναφέρεται ρητά ότι όποιοι αγρότες καταρτίσουν λανθασμένα τις δηλώσεις τους θα αποκλειστούν από την κοινοτική επιδότηση που δικαιούνται.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση το μνημόνιο που πρόσφατα υπογράφτηκε μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ, το οικονομικό κόστος των δηλώσεων ΟΣΔΕ επιβαρύνει αποκλειστικά τους αγρότες. Το παραπάνω μνημόνιο έχει χαρακτηριστεί από το σύνολο του αγροτικού κόσμου ως μνημείο αυθαιρεσίας και «χαράτσωμα», αφού, με βάση και τις κοινοτικές οδηγίες, το κόστος αυτού του έργου καλύπτεται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ρητά ότι «οι δικαιούχοι - παραγωγοί, προκειμένου να λάβουν έγκαιρα τις οικονομικές ενισχύσεις τους, με την υποβολή των αιτήσεων πρέπει να δηλώνουν σωστά και με ακρίβεια τα στοιχεία τους στο ΟΣΔΕ. Σε αντίθετη περίπτωση, τα λάθη θα εντοπιστούν οπωσδήποτε κατά τη διενέργεια διοικητικών, διασταυρωτικών και επιτόπιων ελέγχων, με συνέπεια τον αποκλεισμό τους από την επιδότηση στην περίπτωση που η απόκλιση των λαθών υπερβεί το προβλεπόμενο από τους κοινοτικούς κανονισμούς όριο».

Πρόκειται, δηλαδή, για μια εξόφθαλμη προσπάθεια εκφοβισμού των αγροτών, οι οποίοι δε δέχονται να πληρώσουν το «χαράτσι» των δηλώσεων, είτε μέσω των αγροτικών συνεταιρισμών στην ΠΑΣΕΓΕΣ, είτε στα ιδιωτικά λογιστικά γραφεία που πρόσφατα έβαλε στο παιχνίδι η ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και θελήσουν να συμπληρώσουν μόνοι τις δηλώσεις τους. Βέβαια δε διευκρινίζεται στην ανακοίνωση τι θα γίνει στην περίπτωση που κάνουν λάθος αυτοί που ανέλαβαν, υπό τις ευλογίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, να συμπληρώνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ με λεφτά των αγροτοκτηνοτρόφων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ