Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»
Εμφαση στη συνεργασία με γαλλικά κεφάλαια

Αισιόδοξος για τη διατήρηση της κερδοφορίας της τράπεζας σε υψηλά επίπεδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Εμπορικής στη γενική συνέλευση των μετόχων

Εμφαση στη «συνεργασία» με το γαλλικό τραπεζικό κεφάλαιο έδωσε ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας Γ. Στουρνάρας, απευθυνόμενος στη χτεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων. Οπως είπε, η συμμετοχή που έχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής η Gredit Agricole, ιδιαίτερα μετά την προβλεπόμενη συγχώνευσή της με την επίσης γαλλική Credit Lyonnais, θα συμβάλουν στη συνεργασία γαλλικών και ελληνικών επιχειρήσεων. Αναφερόμενος στις εξελίξεις της περασμένης διετίας έκανε λόγο για τις προσπάθειες «αναδιάρθρωσης» του Ομίλου της Εμπορικής, οι οποίες μεταξύ άλλων μεταφράζονται σε «μειώσεις προσωπικού, ενδυνάμωση της συνεργασίας με τη Credit Agricole» και επίσης στις συγχωνεύσεις εταιριών που ανήκουν στον Ομιλο, όπως οι ασφαλιστικές «Φοίνιξ» και «Εμπορική Κεφαλαίου».

Από τα λεγόμενα του προέδρου της «Εμπορικής» προκύπτει ότι η μάζα των κερδών για φέτος όχι μόνο θα διατηρηθεί σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, αλλά θα καταγράψει και αύξηση σε σχέση με το 2002. Ετσι, σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, «η συνολική κερδοφορία του Ομίλου εμφανίζεται οριακά ενισχυμένη στο α΄ τρίμηνο του 2003», γεγονός που όπως και στους άλλους τραπεζικούς ομίλους οφείλεται στη ραγδαία αύξηση που καταγράφουν τα έσοδα από τόκους και με τα οποία αναπληρώνονται και με το παραπάνω οι απώλειες από τα χρηματιστήρια. Οπως ήταν αναμενόμενο, η γενική συνέλευση ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος 0,40 ευρώ που με βάση τη χρηματιστηριακή τιμή της 31 Δεκέμβρη 2002 αντιστοιχεί σε απόδοση 2,8%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ