Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Υπόγειες ΣΥΝαντήσεις «Αυτονομίας» και ΠΑΣΚΕ

Το υπόγειο αλισβερίσι μεταξύ ΠΑΣΚΕ και «Αυτονομίας» (παράταξη που στηρίχτηκε από το Συνασπισμό), προκειμένου να αποκλείσουν τον εκπρόσωπο της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΑΚ) «Ευαγγελισμού», από τη θέση του προέδρου στο σωματείο εργαζόμενων του νοσοκομείου, αποκαλύπτει σε ανακοίνωσή της η παράταξη.

Παρά την ενίσχυσή στις τελευταίες εκλογές των εργαζόμενων και την κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη θητεία της στο προεδρείο του σωματείου, η προσπάθειά της ΕΣΑΚ για συγκρότηση προεδρείου απ' όλες τις παρατάξεις με την ίδια σύνθεση στις θέσεις του προέδρου (ΕΣΑΚ) και γραμματέα («Αυτονομία») βρήκε απέναντί της τη σύμπραξη των εκπροσώπων ΠΑΣΚΕ και «Αυτονομίας». Υλοποιώντας τη μεταξύ τους συμφωνία - συναλλαγή και ενώ η ΠΑΣΚΕ διεκδικούσε επίμονα μόνο τη θέση του προέδρου και δεν ψήφιζε τη δεύτερη παράταξη (ΕΣΑΚ), έφτασε τελικά σε σημείο να ψηφίσει την τέταρτη («Αυτονομία»), χαρίζοντάς της τη θέση του προέδρου.

Η «Αυτονομία» κατακεραύνωνε την ΠΑΣΚΕ ότι έκανε μυστικές συσκέψεις με το διοικητή -γεγονός αληθινό» για να χειραγωγήσουν τη θέληση των εργαζομένων στις εκλογές και τελικά υλοποίησε τη βούληση της Διοίκησης και του υπουργείου Υγείας που δε θέλουν «ενοχλητικούς» προέδρους, γιατί θα χαλάσουν το «image» του νοσοκομείου ενόψει της Ευρωπαϊκής Προεδρίας και της Ολυμπιάδας υπογραμμίζει η ΕΣΑΚ και τονίζει: «Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ υλοποιούν μια αλυσίδα κεντρικών συμφωνιών στην πολιτική τους, που φτάνει και στα πρωτοβάθμια σωματεία, με σκοπό τον αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων. Δυσκολεύονται όμως να περάσουν την πολιτική τους στους εργαζόμενους και τους ψηφοφόρους τους». Προβληματισμό, σημειώνει η ΕΣΑΚ, προκαλεί και η στάση της ΔΑΚΕ, η οποία δε συνέβαλε καθόλου με τις ανεδαφικές προτάσεις της για αποκλεισμό της ΠΑΣΚΕ και κυκλικό προεδρείο.

Εμείς, υπογραμμίζει η ΕΣΑΚ, θα τους δυσκολέψουμε στην εφαρμογή πολιτικών που είναι σε βάρος των εργαζομένων. Η παράταξη υπογραμμίζει ότι θα συμμετέχει ενεργά στο συμβούλιο και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις συνελεύσεις και να στηρίξουν θέσεις και αγώνες που δε διαχειρίζονται τη μιζέρια, αλλά ενοχλούν το σύστημα και βάζουν θεμέλια για την ανατροπή του.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΕΣΑΚ χαρακτηρίζει επικίνδυνες τις κυβερνητικές ρυθμίσεις που επαναφέρουν το ζήτημα της καθημερινής λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, χωρίς πρώτα να έχει εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό και η ανάλογη υποδομή. Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να μετατρέψουν σε βήμα αγωνιστικής διεκδίκησης τη συμμετοχή τους στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκροτήθηκε σε σώμα (2012-07-13 00:00:00.0)
«Συνδικαλιστική» κατρακύλα (2001-03-01 00:00:00.0)
Καμιά συμφωνία (2000-06-16 00:00:00.0)
«Επεσαν οι μάσκες» (1999-12-09 00:00:00.0)
Δε συμμετέχει στο νέο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ (1998-12-12 00:00:00.0)
Φύγετε από τον "κοινωνικό διάλογο" (1997-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ