Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Γεφύρι της Αρτας» η Βαρβάκειος Αγορά

Η Ντ. Μπακογιάννη - όπως και οι προηγούμενοι δήμαρχοι - υποσχέθηκε έργα στην αγορά

Σε νέο «γεφύρι της Αρτας» έχει μετατραπεί η Δημοτική Αγορά Αθηνών, αφού επί 15 χρόνια τώρα, με ευθύνη των διοικήσεων του Δήμου Αθηναίων, συνεχώς «συντηρείται» και «επισκευάζεται», δίνοντας μια καλή ευκαιρία σε εργολάβους να κερδοσκοπούν από ένα έργο που μένει ανολοκλήρωτο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήμαρχος Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη, συνέχισε την παράδοση των προκατόχων της και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν νέες αλλαγές, «ώστε η Αγορά να αναδείξει το πραγματικό της πρόσωπο»... Πρόσωπο που, όμως, δε φάνηκε μέσα από τις δηλώσεις, αφού το μόνο που είπε ήταν ότι «θα κατασκευαστεί ένα πρωτοποριακό σκέπαστρο, το οποίο θα είναι οικολογικό, θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις», ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό θα παρουσιαστεί, μόλις υπάρχει χρηματοδότηση, ώστε να ξεκινήσει κατ' αρχήν η υποδομή της Αγοράς. Ολα αυτά, όμως, χωρίς να μιλήσει για τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και βεβαίως αν το σκέπαστρο θα λύσει το πρόβλημα. Αρκέστηκε μόνο να δηλώσει γενικώς και αορίστως ότι «χρειάζονται πολλές παρεμβάσεις». Ακόμα δήλωσε ότι «έχουμε υποβάλει ήδη τις προτάσεις του Δήμου Αθηναίων, για να χρηματοδοτηθούν από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης», αν και δεν έκανε λόγο για το κόστος αυτών των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 14 χρόνια, από το 1990 μέχρι σήμερα, έχουν δαπανηθεί πάνω από 3 δισ. δραχμές, για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό της Κεντρικής Δημοτικής Αγοράς. Φυσικά, η αρχική σύμβαση προέβλεπε δαπάνη μόλις 340 εκατ. δραχμών, αλλά εξαιτίας των κακοτεχνιών, δόθηκαν νέες αναθέσεις στους ίδιους εργολάβους, με αποτέλεσμα το αστρονομικό ποσό των 3 δισ.! Λεφτά, που φυσικά βγήκαν από την τσέπη των δημοτών. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης, των τελευταίων διοικήσεων του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ