Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... συναλλάξιμα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΕ «ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ», όπως αυτή του Κουρή με την κυβέρνηση, είθισται να γίνεται και η αντίστοιχη συναλλαγή, ταυτόχρονα. Μάλλον απίθανο σ' αυτήν την περίπτωση να έχουμε μια ...εξαίρεση στον κανόνα.

Μάλλον απίθανο, αλλά η συναλλαγή αυτή, ίσως, να είναι ...πασχαλινή. Αφού «τσούγκρισαν» τα κεφάλια τους, μάλλον ήρθε η ώρα να τσουγκρίσουν και αυγά, ώστε να τα βρούνε. Αλλωστε, και οι απειλές της «Αυριανής» για νέα δημοσιεύματα μετά το Πάσχα ίσως να 'χουν αυτό το νόημα.

Οπως και να 'χει πάντως, η «προσαρμογή» του κρατικού μηχανισμού στις επικοινωνιακές ανάγκες του ΠΑΣΟΚ είναι από μόνη της σκανδαλώδης. Ολες οι αρμόδιες υπηρεσίες, από ΣΔΟΕ μέχρι ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, ...επί ποδός.

Κι αν γι' αυτό φέρονται έτσι, φανταστείτε τι έχει να γίνει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που έχει εδώ και καιρό καταστεί σαφές ότι θα ξεπεραστεί κάθε όριο στην αθλιότητα της αντιπαράθεσης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και στην επιχείρηση της πολύμορφης χειραγώγησης της ψήφου.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ότι πρέπει να αφήσουν κάποτε τις γελοιότητες εκεί στο υπουργείο Ανάπτυξης; Δε φθάνει που οι αγορές είναι ανεξέλεγκτες, ελέω ελεύθερου ανταγωνισμού, και η ντομάτα πληρώνεται ...χρυσή, μας δουλεύουν κι από πάνω σε σημείο που να σκέφτεται κανείς διαφορετική χρήση της...

Γιατί, βέβαια, μόνον κοροϊδία είναι οι δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης περί αποχής του καταναλωτή από τις αγορές. Μήπως θα μας πούνε ότι ...φταίμε κι από πάνω για την ακρίβεια ή για τα χαμηλά μεροκάματα και μισθούς;

ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στο Αιγαίο άρχισαν. Ταλαιπωρία μιας ολόκληρης νύχτας για τους επιβάτες του «Εξπρές Αδωνις» στον Εύδηλο της Ικαρίας, λόγω μηχανικής βλάβης του πλοίου. Προφανώς, οι ...εξονυχιστικοί έλεγχοι που ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Ναυτιλίας δεν ήταν και τόσο αποτελεσματικοί.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Το γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη, βέβαια, για κανέναν, αφού τα κέρδη των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας, ιδίως σε περιόδους, όπως η πασχαλινή, είναι πάντα το πρωτεύον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ