Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με επιμονή και πίστη στην επιτυχία

Με επιμονή και πίστη στην επιτυχία του ταξικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τις εξορμήσεις και περιοδείες τους σε χώρους δουλιάς και φέρνουν το αγωνιστικό, διεκδικητικό μήνυμα του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τετάρτη 30 Απρίλη στις 7μμ, με τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους λαούς της Παλαιστίνης, του Ιράκ και της Τουρκίας, που θα γίνει στο Αγαλμα του Βενιζέλου και θα κορυφωθούν την Πέμπτη στον ίδιο χώρο με την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Στο μεταξύ εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες με ψηφίσματα και αποφάσεις καλούν καθημερινά τα μέλη και τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στον ταξικό γιορτασμό της πρωτομαγιάς που οργανώνει το ΠΑΜΕ.

Με ανακοινώσεις που εξέδωσαν χτες, καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Επιπλοποιών Βιοτεχνών Θεσσαλονίκης και της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, περιοδεία πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι στο εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων αμιάντου ΕΛΛΕΝΙΤ, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αγγελος Τζέκης συνοδευόμενος από τον Θεόδωρο Κυριακίδη, στέλεχος του ΠΑΜΕ και Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και να συσπειρωθούν στις γραμμές του ΠΑΜΕ για να παλέψουν οργανωμένα για τα δικαιώματά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονταν την αντιπροσωπεία, σταματούσαν τις εργασίες τους και έρχονταν να σφίξουν το χέρι των επισκεπτών, να πάρουν τις προκηρύξεις, και να υποβάλουν ερωτήσεις για εργατικά θέματα. Στη συζήτηση υπήρξε γενική συμφωνία για την ανάγκη ύπαρξης αγωνιστικής ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος για να είναι σε θέση οι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν αποτελεσματικά τις συνδυασμένες επιθέσεις ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, καθώς και την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών δύναμης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα οδηγήσει σε αγωνιστικές πλειοψηφίες των ηγετικών οργάνων.

Ακολούθησε συζήτηση με τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης, στη διάρκεια της οποίας ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε την υποστήριξη του Κόμματος στο αίτημα του σωματείου για κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων εργαζομένων της επιχείρησης μέσω προτεινόμενης από το σωματείο τροπολογίας στο άρ. 7 του Ν. 2941/2001.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι προσυγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2023-04-26 00:00:00.0)
Ολοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς! (2017-04-29 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία (2006-04-27 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η σύσκεψη (2005-04-01 00:00:00.0)
Με πνεύμα αντίστασης και ανατροπής (2004-04-21 00:00:00.0)
Ταξικό μήνυμα και από τη Θεσσαλονίκη (1997-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ