Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2003
Στο Πεδίον του Αρεως η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση

Εξορμήσεις έως την τελευταία ώρα

Χωρίς κανέναν εφησυχασμό στις λίγες πλέον μέρες που απέμειναν για την πρωτομαγιάτικη απεργία οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δίνουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη για το ταξικό, αγωνιστικό διεκδικητικό γιορτασμό. Οπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες θα συνεχίσουν μέχρι την τελευταία στιγμή τις περιοδείες, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στους χώρους δουλιάς, καλώντας σε συμμετοχή στην απεργία και στην ταξική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως στις 10 το πρωί και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία που θα γίνει διά μέσου της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Στην Αθήνα οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν στις γειτονιές και τις μέρες των αργιών για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής καθώς καταγράφεται ήδη μια προσπάθεια των εργοδοτών, που ευνοείται και από την κυβέρνηση, για λήψη αδειών και μετά τις γιορτές, ώστε την Πρωτομαγιά να βρίσκονται στην Αθήνα όσο το δυνατόν λιγότεροι εργαζόμενοι.

Οι συνδικαλιστές των ταξικών συνδικάτων με την προκήρυξη και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ να φτάνει σε κάθε εργασιακό χώρο καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική, μαζική, μαχητική ενότητα. Να γυρίσουν τις πλάτες στις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά ως ημέρα πάλης και αλληλεγγύης των εργατών όλου του κόσμου. Να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά στις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις τους μέσα και από μαζική οργάνωση στα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Είναι η μόνη απάντηση άλλωστε που μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι οργισμένοι άκουσαν τον εκπρόσωπο του μεγάλου κεφαλαίου, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, να τους ζητάει να δουλέψουν ακόμα περισσότερο.

Γι' αυτό και στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις δεκάδες συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις και να τις κάνουν βήμα καταδίκης του ιμπεριαλισμού και των πολέμων που εξαπολύει στους λαούς και στους εργαζόμενους, τσακίζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις, με τη στήριξη της κυβέρνησης, αλλά και των συνδικαλιστικών ηγεσιών.


  • Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του Θριάσιου Πεδίου να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελευσίνα στις 10 π.μ. στην πλατεία Ηρώων που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα της περιοχής και το ΠΑΜΕ, απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θριάσιου Πεδίου. Ακόμη, στην ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους σε πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, στον καπιταλισμό και τις πολυεθνικές, στις ενσωματωμένες - μέρος του συστήματος - συνδικαλιστικές ηγεσίες, στις λογικές(;) και συμπεριφορές της υποταγής και του ραγιαδισμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ