Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Πεδίο αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας

Τέσσερις συλλήψεις, χρήση χημικών και ξυλοδαρμός των συγκεντρωμένων στο όνομα της Ολυμπιάδας

Με τέσσερις συλλήψεις, σκηνές απίστευτης βαρβαρότητας και ρίψη χημικών προς τους διαδηλωτές απάντησε η κυβέρνηση στους κατοίκους των Βριλησσίων, οι οποίοι και χτες συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν τις παράνομες εργασίες για την κατασκευή Κέντρου Διανομής Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ στο χώρο των 52,5 στρεμμάτων πρασίνου της ναυτικής βάσης, για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες, οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι συνεχίζουν να προστατεύουν τον εργολάβο που κατασκευάζει το έργο, αν και το ΣτΕ αποφάσισε μόλις χτες ότι αυτά τα έργα είναι παράνομα και πρέπει να σταματήσει η κοπή δέντρων στην περιοχή. Οι συγκεντρωμένοι μαζί με 10 οχήματα του δήμου ξεκίνησαν την κινητοποίησή τους στις 12 το μεσημέρι απ' την πλατεία Αναλήψεως και μέσω της Λεωφόρου Πεντέλης έφτασαν έξω απ' το χώρο της βάσης και προσπάθησαν να μπουν στο χώρο που ανήκει στο δήμο. Οι δυνάμεις καταστολής με ρίψη χημικών απώθησαν ακόμα και μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, ενώ ξυλοκόπησαν άγρια και συνέλαβαν τους οδηγούς των δημοτικών οχημάτων που προσπάθησαν να μπουν στη ναυτική βάση.

Αντί λοιπόν να συλληφθεί ο εργολάβος που συνεχίζει παράνομα τα έργα, αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις δημοτικούς υπαλλήλους και έναν κάτοικο, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές ήθελαν να μπουν στο χώρο που είναι δημόσιος. Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι οι: Κ. Λιάπης, Χ. Δρακόπουλος, Β. Γιαννακάς και Γ. Παναγιωτακόπουλος, οι οποίοι και κρατούνταν μέχρι αργά χτες το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής. Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των Βριλησσίων έμειναν στο χώρο μέχρι το βράδυ ζητώντας να απελευθερωθούν.

«Κόψανε τα δέντρα με την κάλυψη των δυνάμεων καταστολής, παρά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ και αυτός ήταν ο λόγος που στρατοκρατείται ο χώρος εδώ και μέρες», δήλωσε στο «Ρ» ο Φάνης Αρχιμανδρίτης, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Βριλησσίων» και μέλος της Επιτροπής Αγώνα για τη διάσωση του πρασίνου της ναυτικής βάσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ