Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Να τερματιστούν οι δολοφονικές ενέργειες των παραστρατιωτικών

Επιστολή της ΚΕ του ΚΚΕ προς την πρεσβεία της Κολομβίας στην Αθήνα

Το πρόσφατο κύμα δολοφονικών επιθέσεων κατά στελεχών του ΚΚ της Κολομβίας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας στην περιοχή Κουκούτα, κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Βενεζουέλα, καταγγέλλει το ΚΚΕ στην επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στην πρεσβεία της Κολομβίας στην Αθήνα, και η οποία έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Οπως πληροφορηθήκαμε, παραστρατιωτικές ομάδες στη χώρα σας συνεχίζουν τον εκφοβισμό και τις απειλές ενάντια σε στελέχη και μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κολομβίας, της Κομμουνιστικής Νεολαίας και άλλων αριστερών οργανώσεων και κινημάτων.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι ενέργειες των ομάδων αυτών στην πόλη της Κουκούτα όπου απειλούν να δολοφονήσουν τον καθηγητή πανεπιστημίου Χαϊμέ Γκομέζ, στέλεχος του ΚΚ Κολομβίας και σειρά μελών της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Η αφόρητη αυτή κατάσταση ανάγκασε πολλούς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Θεωρούμε ότι η κλιμάκωση των δολοφονικών αυτών ενεργειών δεν είναι τυχαίο ότι σημειώνεται σε μια περιοχή στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, την παραμονή του 10ου Συνεδρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πολιτική λύση της διένεξης στην Κολομβία. Επιβεβαιώνεται επίσης η πληθώρα καταγγελιών για ανοχή δυνάμεων ασφαλείας, ειδική μεταχείριση και ατιμώρητο που απολαμβάνουν οι πρωτεργάτες των ενεργειών αυτών.

Ζητάμε από την κυβέρνηση Αλβάρο Ουρίμπε να αναλάβει τις ευθύνες της, να τεθεί τέρμα στην ανοχή στις ενέργειες αυτές, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να διασφαλιστεί η ελεύθερη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κολομβίας, της Κομμουνιστικής Νεολαίας, των συνδικαλιστών και άλλων αριστερών, δημοκρατικών δυνάμεων όπως και πραγματικές συνθήκες νομιμότητας και στοιχειώδους ελεύθερης πολιτικής δράσης σ' όλη την επικράτεια της χώρας.

Μπ. Αγγουράκης

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ