Σάββατο 26 Απρίλη 2003 - Κυριακή 27 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόληψη ατυχημάτων την περίοδο του Πάσχα

Ο Τομέας Πρόληψης Ατυχημάτων του ΕΚΑΒ επισημαίνει στους πολίτες βασικά σημεία, για την πρόληψη ατυχημάτων την περίοδο του Πάσχα.

Για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων το ΕΚΑΒ απευθύνει παράκληση στους οδηγούς για υποχωρητικότητα, μικρές ταχύτητες και σημειώνει πως δεν υπάρχει ακίνδυνη ποσότητα αλκοόλ για τους οδηγούς. Η κατανάλωση ικανής ποσότητας αλκοολούχων ποτών απαιτεί τουλάχιστον 10 ώρες διάστημα για την ανάκτηση και πάλι της ικανότητας οδήγησης. Είναι μεγάλη πλάνη ότι με 3-4 ώρες ύπνου τα πράγματα τακτοποιούνται.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για στάθμευση σε πεζοδρόμια, επάνω σε στροφές, μέσα σε διαβάσεις πεζών κτλ. Επίσης, επισημαίνει την ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους αυτή την περίοδο στα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Πέντε απλά μέτρα πρόληψης: Οχι βιασύνη, όχι υπερφόρτωση του αυτοκινήτου, όχι στα ηλίθια προσπεράσματα γοήτρου, εφαρμογή ζώνης για όλους τους επιβάτες, κατάλληλη προστασία παιδιών (ζώνη ειδικό κάθισμα). Για τους δικυκλιστές κράνος και στολή προστασίας. Για όσους μείνουν σε άδεια πόλη χρειάζεται προσοχή, διότι περνούν με κόκκινο, θεωρώντας την πόλη άδεια και ακίνδυνη.

Στις θαλάσσιες μεταφορές: α) Πάντα ρωτάμε πού βρίσκονται τα παιδικά σωσίβια και οι χώροι συγκέντρωσης. β) Πάντα ξέρουμε πού βρίσκονται τα παιδιά. γ) Μεγάλη προσοχή στην επιβίβαση αποβίβαση, γιατί γίνεται από την ίδια πόρτα με τα οχήματα. δ) Οχι μέσα στα αυτοκίνητα ακόμα και σε πολύ μικρές διαδρομές. ε) Για τα ιπτάμενα δελφίνια έχουμε επιφυλάξεις για την επάρκεια των σωστικών μέσων, τα δε ατυχήματα με αυτά τα σκάφη είναι αρκετά. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα σκάφη είναι κλειστού τύπου με δύο μόνο στενές εισόδους και με σκαλιά που θα δυσκολέψουν την εκκένωση, σε περίπτωση ανάγκης ταχείας εγκατάλειψης.

Για τη χρήση βεγγαλικών, απευθύνει ιδιαίτερη έκκληση σε περιοχές με ονομαζόμενο έθιμο τη χρήση επικίνδυνων υλικών, που έχουν οδηγήσει σε τραγωδίες. Η εισαγωγή φωτοβολίδων και βεγγαλικών επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και η εμπορία μόνο κατόπιν άδειας των αστυνομικών αρχών. Η εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων απαγορεύεται. Απαγορεύεται η κατοχή συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων από ιδιώτες, που δεν έχουν άδεια αγοράς.

Συστήνει προσοχή στη χρήση των κεριών σε συνωστισμούς, αλλά και μέσα στο σπίτι. Στην κουζίνα χρειάζεται να διασφαλίζεται η περίπτωση ατυχήματος, επιτηρώντας τα μικρά παιδιά και έχοντας προβλέψει κανόνες ασφαλείας.

Για τις φιάλες υγραερίου: α) έλεγχος ένωσης με φιάλη για πιθανή διαρροή β) πάντα αντικατάσταση, με κάθε νέα φιάλη, της φλάντζας του σωλήνα γ) ποτέ φιάλη που χρησιμοποιείται για θέρμανση δεν αφήνεται ανοιχτή τη νύχτα, με παιδιά ή ηλικιωμένους μόνους σπίτι, χωρίς επίβλεψη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής (2021-07-13 00:00:00.0)
Θράσος (2018-12-07 00:00:00.0)
Οχι στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών (2011-09-09 00:00:00.0)
Βαρύ κατηγορητήριο (1999-02-05 00:00:00.0)
ΔΕΝ "παραμυθιάζεται" η ΚΝΕ (1997-04-20 00:00:00.0)
Πυροτεχνήματα ψευδαισθήσεων (1996-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ