Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Επιβατικό λεωφορείο κατέπεσε και συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στον ινδικό τομέα του Κασμίρ με αποτέλεσμα το θάνατο 15 επιβατών και τον τραυματισμό άλλων 25.

ΚΑΜΠΑΛΑ.- Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των Κογκολέζων προσφύγων που καταφθάνουν στη Βόρεια Ουγκάντα, εγκαταλείποντας τις εστίες τους λόγω σφοδρών, πολύνεκρων μαχών στα βορειοδυτικά της ΛΔ Κονγκό. Εως χτες, είχαν καταφύγει στην Ουγκάντα πάνω από 20.000 πρόσφυγες.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.- Το πρόσφατο πολυ-εμβόλιο πνευμονίας, μηνιγγίτιδας και ωτίτιδας «Prevnar», φαίνεται να μειώνει σημαντικά το βαθμό ασθένειας βρεφών και παιδιών και να περιορίζει τη μετάδοση βακτηρίων σε ενήλικους, ανακοίνωσαν χτες Αμερικανοί ειδικοί στη Ν. Υόρκη επικαλούμενοι στατιστικά στοιχεία των τελευταίων τριών ετών.

ΛΑΓΟΣ.- Σε ναυάγιο κατέληξαν χτες οι συνομιλίες μεταξύ Νιγηριανών απεργών εργαζομένων που κρατούν ομήρους 97 ξένους εργαζόμενους και εκπροσώπους της νιγηριανής κυβέρνησης σε εγκαταστάσεις των πετρελαϊκών εταιριών «Royal Dutch Shell» και «TotalFinaElf» στο Δέλτα του Νίγηρα. Πληροφορίες ανέφεραν πως νιγηριανές δυνάμεις καταστολής ετοίμαζαν επιχείρηση «απελευθέρωσης των ομήρων» συγκεντρώνοντας σκάφη του πολεμικού ναυτικού και ιδιωτικά ελικόπτερα οπλισμένα με πολυβόλα...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Το υπουργείο Αμυνας της Ενωσης Σερβία-Μαυροβούνιο έδωσε χτες εντολή σε όλους τους στρατιωτικούς αξιωματούχους και στους στρατιώτες της χώρας, να αναφέρουν πληροφορίες ή να προβούν στη σύλληψη όσων Σέρβων καταζητούνται απ' το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης με κατηγορίες εγκλημάτων πολέμου.

ΣΚΟΠΙΑ.- Εφημερίδες και ΜΜΕ της ΠΓΔΜ καταγράφουν δραματική επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπόρις Τραΐκοφσκι και την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπράνκο Τσερβενκόφσκι με αφορμή την πρόσφατη αποπομπή της επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Ντόστα Ντίμοφσκα λόγω εμπλοκής της σε προ τριετίας υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών κατά υπουργών, βουλευτών και στρατιωτικών αξιωματούχων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ