Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΡΤΙ»... με νέα αντεργατικά μέτρα - απολύσεις - λιτότητα - ανεργία

«Η οικονομία θα αποτελέσει το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης»! Αυτό δήλωσε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα συνεχώς οξυνόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της χώρας, αλλά και να στείλει μήνυμα προς τους εκπροσώπους του κεφαλαίου ότι αυτό που θεωρείται «ισχυρή οικονομία» θα διαφυλαχτεί από τους κυβερνώντες ως κόρη οφθαλμού.

Ο Ν. Χριστοδουλάκης προανήγγειλε τη λήψη «νέων μέτρων οικονομικής πολιτικής, ώστε να εισέλθει η ελληνική και διεθνής οικονομία σε ανάκαμψη», να εξασφαλιστεί, δηλαδή, η ανοδική πορεία κάποιων οικονομικών δεικτών. Πρώτα και κύρια η υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, μέσα από ένα πλέγμα αντεργατικών μέτρων, η εφαρμογή των οποίων εντείνει την καθημερινή εκμετάλλευση και την ανασφάλεια των εργαζομένων.

Ετσι, αυτό που κυβέρνηση και οικονομική ολιγαρχία παρουσιάζουν ως «οικονομία - ισχυρό χαρτί», για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην πόλη και το χωριό, τους αγρότες, τους νέους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, είναι ταυτισμένο με τη λιτότητα, την ανεργία, τις απολύσεις, τη μερική απασχόληση, τις μειωμένες δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα κ.ο.κ.


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ