Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ με ελληνικό έργο

Με ελληνικά έργα συμμετέχουν φέτος στην καθιερωμένη σειρά παραστάσεων που δίνουν κάθε Μάη στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου, τρία Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα. Στον «Μάιο των ΔΗΠΕΘΕ» παίρνουν μέρος φέτος τα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Κρήτης και Σερρών, και οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο «Κάππα», που, όπως είναι γνωστό, στεγάζεται η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού.

Συγκεκριμένα: Από 8 μέχρι 11 Μάη το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα παρουσιάσει το έργο «Δεν υπάρχει ρόλος για σας» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου, με τον ίδιο και τους Μιχάλη Μπίζιο, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Δανάη Τζήμα και Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Σκηνικά Τάκη Στεφάνου, μουσική επιμέλεια Περικλή και Βαγγέλη Μπουλουχτσή, φωτισμοί Βαγγέλη Νέτη.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης θα παρουσιάσει το έργο της Ελένης Μερκενίδου «Σαλής, ο μαύρος βαρκάρης», από τις 15 μέχρι 18 του Μάη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, σκηνογραφία Βάλιας Μαργαρίτη, μουσική Λουδοβίκου των Ανωγείων, φωτισμούς Αντώνη Στεφανόπουλου. Παίζουν: Νεντέρ Αχμεντ, Ισίδωρος Σταμούλης, Λευτέρης Μποτωνάκης, Σταυρούλα Σπυρίδωνος, Μαρία Καμπουράκη, Χρύσανθος Καγιάς, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Παναγιώτης Ραπτάκης.

Τέλος, από 20 μέχρι 24 Μάη το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών θα παρουσιάσει το θεατρικό μονόλογο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «O επικήδειος», σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου, με τον Χρήστο Μωραΐτη. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Απόστολου Αποστολίδη, η μουσική του Γιώργου Βασικαρίδη και οι φωτισμοί του Μιχάλη Κουβόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ