Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Βαγδάτη καλεί Καμπούλ

Δεν είναι, τελικά, «άνθρωποι» αυτοί στην Ανατολή. Η αχαριστία είναι μέσα στο μεδούλι τους... Οι Ιρακινοί, για παράδειγμα, από την πρώτη στιγμή φάνηκαν απρόθυμοι να «απελευθερωθούν» και υποδέχτηκαν τους «σωτήρες» τους με διαδηλώσεις. Οι Αφγανοί, άργησαν λίγο, αλλά σιγά σιγά βγαίνουν κι αυτοί στους δρόμους και διαδηλώνουν κατά των Αμερικανοβρετανών και των λοιπών κατοχικών δυνάμεων.

Οι Αφγανοί που κατέβηκαν στους δρόμους της Καμπούλ, χτες, καθηγητές, φοιτητές και δημόσιοι υπάλληλοι οι περισσότεροι, διαμαρτυρήθηκαν για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις περί ανασυγκρότησης, για τη μη καταβολή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, για την παντελή έλλειψη ασφάλειας.

Οι «απελευθερωτές» του Αφγανιστάν, είναι γνωστό, δεν ελέγχουν παρά κάποια οικοδομικά τετράγωνα στην πρωτεύουσα Καμπούλ, προκειμένου να διατηρούν στην εξουσία τον κομψό Καρζάι. Στην υπόλοιπη αχανή χώρα βασιλεύουν οι πολέμαρχοι και το λαθρεμπόριο της παπαρούνας (σ.σ.: το μοναδικό που έχει «ανασυγκροτηθεί» στο Αφγανιστάν). Και αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως η διαχείριση της μεταπολεμικής κατάστασης στο Αφγανιστάν, αποτελεί για τους Αμερικανούς το «μοντέλο», το οποίο σκοπεύουν να ακολουθήσουν και στο Ιράκ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ