Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Γιορτάζουν και διεκδικούν

Διήμερο εκδηλώσεων την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο στις 7μ.μ. διοργανώνουν η δημοτική παράταξη της «Δημοκρατικής Ενότητας» του Δήμου Κορυδαλλού μαζί με το τοπικό Παράρτημα της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Κορυδαλλού, με την ευκαιρία της επετείου της ημέρας που πριν 58 χρόνια, 9 Μάη 1945, η ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων και τερματίστηκε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Εκδηλώσεις που πέρα από το γιορτασμό της ημέρας που συμβολίζει τη νίκη των λαών της Ευρώπης ενάντια στο φασισμό, σκοπό έχουν να τιμήσουν και την Εθνική Αντίσταση που η συμβολή της στην Αντιφασιστική νίκη των λαών της Ευρώπης ήταν καθοριστική. «Αλλά και να απαιτήσουμε από τη Δημοτική Αρχή, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" Απ. Συρίγος, την επανατοποθέτηση του αγάλματος της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Ελευθερίας, που με πρόσχημα την ανάπλασή της, ο δήμαρχος και η παράταξή του έχουν πετάξει σε αποθήκη του δήμου με κίνδυνο να καταστραφεί αν δεν έχει καταστραφεί ήδη».

Το απόγευμα της Παρασκευής μάλιστα, οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει να περικυκλώσουν την πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού και «με την ενέργεια αυτή απαιτούμε, όπως επισημαίνει ο Απ. Συρίγος, την ολοκλήρωση των έργων με την κατασκευή του κεντρικού τμήματος που σ' αυτό, σε περίοπτη θέση, θα βρίσκεται το άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης».

Καταγγέλλει ταυτόχρονα το δήμαρχο ότι «ενώ φρόντισε να κατασκευαστούν τα περιμετρικά τμήματα της πλατείας που αποδόθηκαν στην ιδιωτική πρωτοβουλία (καφετερίες) αδιαφορεί για την κατασκευή του κεντρικού τμήματος, στερώντας τους δημότες από έναν παραδοσιακό χώρο συγκέντρωσης, περιπάτου και αναψυχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ