Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ας φροντίσουν οι Κερκυραίοι αγρότες

Γρηγοριάδης Κώστας

Ολοφάνερη είναι η δυσφορία των κυβερνητικών επιτελείων από την αγροτική κινητοποίηση που διοργανώνει η ΠΑΣΥ, στην Κέρκυρα, τη Δευτέρα 21 του Μάη, με αφορμή την εκεί σύνοδο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. Και μπορεί οι αρμόδιοι να την κρύβουν - έστω και με δυσκολία - αλλά διάφορα άλλα επιτελεία έχουν μπει ήδη σε «διατεταγμένη υπηρεσία» υπονόμευσης της δίκαιης κινητοποίησης. Παράδειγμα, ο διευθυντής του τοπικού περιφερειακού ραδιοσταθμού της ΕΡΑ, Σ. Ζηνιάτης, ο οποίος έφτασε στο σημείο, να λέει από μικροφώνου: «Θα 'ρθουν εκατοντάδες αγρότες με 100-150 τρακτέρ από τη Θεσσαλία και θα κάνουν την πόλη της Κέρκυρας κόλαση». Από κοντά και ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Γ. Ζούπανος, λέγοντας «τι θέλει ο Μπούτας στην Κέρκυρα;»... Και τα λένε αυτά σε μια περιοχή, όπου η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει φέρει σε απελπιστική θέση χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς, ψαράδες και τις οικογένειές τους.

Πληρωμένη, όμως, ήταν η απάντηση που πήραν από στέλεχος του ΚΚΕ: Τα τρακτέρ είναι εργαλεία παραγωγής και αν μπορούσαν να τα φέρουν, καλοδεχούμενα. Δεν είναι αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ που σπέρνουν το θάνατο και ορισμένοι προσπαθούν, «διατεταγμένα», να τα κάνουν αποδεκτά στο νησί επειδή «φέρνουν χρήμα», όπως λένε!

Πάντως, μια και δεν μπορούν οι Θεσσαλοί αγρότες να φέρουν τρακτέρ στην κινητοποίηση, ας φροντίσουν σχετικά οι Κερκυραίοι συνάδελφοί τους. Οχι τίποτε άλλο, αλλά να μη μείνουν ...παραπονεμένοι οι προαναφερόμενοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ