Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αναπτυξιακά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ υπουργός Ανάπτυξης χαρακτηρίζει «μη αναστρέψιμη πορεία» το κλείσιμο ενός εργοστασίου με 500 εργαζόμενους, τότε ...ο ίδιος πρέπει να γίνει «αναστρέψιμος»! Για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τη «ΣΙΣΣΕΡ - ΠΑΛΚΟ» μιλάμε, φυσικά...

Ο κάργα σοσιαλιστής υπουργός του ΠΑΣΟΚ έκανε ομολογουμένως εξαίρετο «ντουέτο» με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, που δήλωσε πως «κάθε θάνατος είναι και μια αναγέννηση». Οντως, τα κέρδη της εταιρίας είναι βέβαιο πως θα «αναγεννηθούν» και θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο.

Οσο για τον υπουργό Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, υποσχέθηκε ότι θα «εξαντλήσει κάθε περιθώριο» και το μόνο που καταφέρνει είναι να εξαντλήσει, τόσο την υπομονή των εργαζομένων, όσο και οποιουδήποτε παρακολουθήσει την όλη ιστορία.

Ουδείς, φυσικά, από τους προαναφερθέντες μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει πόσα δισεκατομμύρια έχει «καταβροχθίσει» επί πολλά χρόνια το πολυεθνικό σύμπλεγμα της «ΣΙΣΣΕΡ» στην Ελλάδα, πάντα στο όνομα της ανάπτυξης, των θέσεων εργασίας, κλπ., κλπ.

Ξεκάθαρο έγινε, επίσης, ότι η μεταφορά της παραγωγής στο εξωτερικό χρηματοδοτήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, όπου οι εργοδότες, όχι μόνο χρηματοδοτούνται, αλλά και ασφαλίζονται για το ενδεχόμενο αποτυχίας των επενδύσεών τους.

Γιατί, βέβαια, σ' αυτήν τη χώρα υπάρχουν πολλοί τρόποι να νιώσεις ασφάλεια, εάν είσαι κάποιου είδους «επενδυτής». Ομως, όταν είσαι μισθωτός, ακόμα και 30 χρόνια στην ίδια εταιρία, δεν ξέρεις καν τι σου ξημερώνει.

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ γενικότερο χαμό, η Βάσω Παπανδρέου ...κλείνει λακκούβες. Το υπουργείο της, μάλιστα, δημοσιοποίησε χτες και στοιχεία για το πόσες τρύπες στους δρόμους καλύφθηκαν, κοστίζοντας 5 εκατομμύρια ευρώ.

Επειδή, όμως, σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν λάκκους μόνον οι δρόμοι, αλλά και ...η φάβα, καλό θα είναι να μας εξηγήσουν τα περί συμβάσεων με τους εργολάβους που κατασκεύασαν αυτά τα δίκτυα και πόσο ζημιώθηκε απ' όλα αυτά ο Ελληνας φορολογούμενος.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ