Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Στην καρδιά» της διαπλοκής...

Υποκριτική και προσχηματική αποδεικνύεται η «σιωπή» της ΝΔ απέναντι στο ζήτημα της διαπλοκής, αφού την ίδια στιγμή με αφορμή την απόλυση των εργατριών της «Πάλκο» τίθεται «ψυχή τε και σώματι» στην υπηρεσία του διαπλεκόμενου, του μόνου υπαρκτού άλλωστε, κεφαλαίου.

Η θέση που πήρε χτες η ηγεσία της ΝΔ μετά από σύσκεψη που έγινε στη Ρηγίλλης για το λουκέτο στην «Πάλκο», αποτελεί πιστή αντιγραφή της θέσης της ηγεσίας του ΣΕΒ. Επικρίνει την κυβέρνηση για ατολμία στην προώθηση των (νεοφιλελεύθερων) διαρθρωτικών αλλαγών και δε διστάζει να γίνει συγκεκριμένη, ζητώντας περισσότερα κίνητρα για το κεφάλαιο: «Ούτε ένα βήμα δεν έχει για την απαιτούμενη άρση των αντικινήτρων, τη φορολογική μεταρρύθμιση, το νέο αναπτυξιακό νόμο και τον εκσυγχρονισμό της απαράδεκτης κρατικής μηχανής»(!), αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Τάσσεται καθαρά στο πλευρό του «Ελληνα επιχειρηματία», ο οποίος είναι «έρμαιο της δαιδαλώδους Δημόσιας Διοίκησης και των φαινομένων της διαφθοράς» και γι' αυτό «αδυνατεί να λειτουργήσει σε ασαφές επιχειρηματικό καθεστώς, με διάτρητους νόμους και αβέβαιο εργασιακό πλαίσιο»! Ταυτόχρονα επιχειρούν να δημαγωγήσουν, ζητώντας, εκ του ασφαλούς και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, από την κυβέρνηση «να σπεύσουν να βρουν λύση, καλώντας την εταιρία σε διαπραγματεύσεις. Είναι απόλυτη ανάγκη να παραμείνει η επιχείρηση στην Ελλάδα».

Κατά τα λοιπά, καταντά κωμική η «σιωπή» διαρκείας απέναντι στις «κατηγορίες» που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Γ. Κύρτσου, σύμφωνα με τις οποίες η ηγεσία της ΝΔ είναι «ενσωματωμένη» στο στρατόπεδο των συμφερόντων του Β. Βαρδινογιάννη. Ακόμα πιο κωμικό ήταν το επιχείρημα που πρόβαλε χτες ο Β. Μεϊμαράκης ότι η διαπλοκή δεν αγγίζει τη ΝΔ, επειδή «αυτή τη στιγμή δεν έχει μοίρασμα πίτας, δεν ασκεί εξουσία, δεν κάνει διαγωνισμούς, δεν κάνει προμήθειες, δε δίνει δημόσια έργα»! Υποστήριξε ότι το κόμμα του τάσσεται κατά του συμψηφισμού των σκανδάλων, αλλά δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι «δεν υιοθετούμε τι λέει ο Κουρής»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ