Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΙ στη συνείδηση της ανθρωπότητας

Δεν μπορεί να σωπάσεις όταν έχει αποκορυφωθεί μια άθλια εκστρατεία ενάντια στην Κούβα, το νησί της Επανάστασης.

Η εκστρατεία έχει ξεκινήσει από τις ΗΠΑ, με πρόσχημα την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η ΕΕ με το κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών, υπό την Προεδρία της χώρας μας. Στην επιχείρηση πήρε μέρος και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Από κει και πέρα, οι εφημερίδες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί συντηρούν και ενισχύουν την εκστρατεία. Ακόμη και εφημερίδες που διαβάζονται από δεκάδες χιλιάδες προοδευτικούς ανθρώπους (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ κλπ.) μιλούν για «καταπιεστικό καθεστώς» στην Κούβα, για «δικτάτορα» Κάστρο κλπ.

Ετσι έχουμε μια ενορχηστρωμένη καμπάνια για τη δημιουργία κλίματος εισβολής των ΗΠΑ στην Κούβα.

Οι φλυαρίες για ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να γίνουν δεκτές όταν οι ιμπεριαλιστές απρόκλητα εισβάλλουν στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και βομβαρδίζουν άμαχους, ακόμη και μικρά παιδιά. Πέρα απ' αυτό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα αρνείται ο ιμπεριαλισμός, το κεφάλαιο, σε όλους τους λαούς. Κεφάλαιο και ανθρώπινα δικαιώματα δεν πάνε μαζί. Γι' αυτό αρκεί να θυμίσουμε ότι όποιος απεργεί στον ιδιωτικό τομέα (και δεν υπάρχει συσχετισμός δυνάμεων), πετάγεται αυθημερόν στο δρόμο.

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Πέρα από τις αντιθέσεις ανάμεσα στα διάφορα τμήματά του, υπάρχουν και εσωτερικές αντιθέσεις που συνεχώς οξύνονται. Αυτό το επιβεβαιώνει με τον τρόπο του και το γεγονός ότι, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα GRANMA, στις γραμμές του κλιμακίου της CIA που δρούσε στην Κούβα, διείσδυσαν στελέχη του ΚΚ της Κούβας, που «βοηθούσαν» με διάφορα μέσα τη CIA και έτσι ήταν εν γνώσει τους όλη η υπονομευτική της δράση (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 20/4/2003). Αυτό κι αν δεν είναι γελοιοποίηση!!!

Το κλίμα της εισβολής πρέπει να παλέψουμε να το αλλάξουμε. Το δρόμο δείχνουν οι διανοούμενοι και καλλιτέχνες, που, με επικεφαλής το συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, υπέγραφαν διακήρυξη υπέρ της «συνείδησης της ανθρωπότητας», υπέρ της επαναστατικής Κούβας.


Κώστας ΚΑΠΠΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ