Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νόμιμη η απεργία στο σταθμό της Εκκλησίας

Νόμιμη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την 5ήμερη απεργία των δημοσιογράφων και των τεχνικών στο ραδιοφωνικό σταθμό της «Εκκλησίας της Ελλάδας». Ετσι, απορρίφθηκε για δεύτερη φορά το αίτημα του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Εκκλησίας της Ελλάδας, να χαρακτηριστεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Αίτημα της απεργίας, που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο 10 Μάη, στις 6 π.μ., είναι η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έχουν υπογράψει η ΕΣΗΕΑ και η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) με την Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αθήνας (ΕΙΙΡΑ), της οποίας είναι μέλος και ο σταθμός «Εκκλησία της Ελλάδας».

Τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, με χθεσινή ανακοίνωσή τους, ζητούν για ακόμα μία φορά από τη Διεύθυνση του σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδας να αποδεχτεί το δίκαιο αίτημα για εφαρμογή των συμβάσεων και να καταβάλει στους εργαζόμενους τα αναδρομικά που προκύπτουν από τις δύο συμβάσεις. «Πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει η διεύθυνση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι οι νόμοι και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ