Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφοθηρία χωρίς όρια

Η ψηφοθηρία έχει και τα όριά της. Δύο βδομάδες πριν τις εκλογές, η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να διοργανώσει σήμερα το πρωί εκδήλωση υποδοχής των νέων μελών.

Αντί να απολογηθεί, γιατί με το απαράδεκτο αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό καταστατικό, που διατηρεί, απαγορεύει στους νέους δημοσιογράφους να συμμετέχουν στο σωματείο τους τα πρώτα 3-5 ή και παραπάνω χρόνια της καριέρας τους.

Αντί να απολογηθεί, γιατί ακριβώς σ' αυτά τα πρώτα χρόνια της δημοσιογραφικής εργασίας τους η ΕΣΗΕΑ τους αφήνει έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών, να βιώνουν τις απαράδεκτες συνθήκες της άμισθης εργασίας, ή της «μαύρης» χωρίς ασφάλιση αμοιβής, ή της εργασίας με απόδειξη παροχής υπηρεσιών και μισθούς που δεν αντέχουν καν κριτική.

Αντί να απολογηθεί, γιατί, αν και τα συγκεκριμένα νέα μέλη έχουν υποβάλει αιτήσεις εγγραφής στις αρχές του 2002, καλούνται να παραλάβουν τις ταυτότητες το Μάη του 2003. Οι ταυτότητες αυτές είναι έτοιμες εδώ και 15 μέρες, αλλά περιμένουν καταχωνιασμένες στα συρτάρια για χάρη της προεκλογικής σκοπιμότητας...

Αντί να απολογηθεί, η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, τους καλεί σήμερα για να τους βγάλει λόγους και να τους κεράσει πορτοκαλάδες...

Ντροπή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ