Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μαγικό φιλί»

Η Λόλα με τη μητέρα της είναι ακροβάτιδες σ' ένα ρωσικό τσίρκο. Η Λόλα αγαπάει μια νεαρή αρκούδα, το Μίσα, που της χάρισε ο πατριός της. Οταν ξαφνικά η μητέρα της εξαφανίζεται, η Λόλα δεν εμπιστεύεται παρά το Μίσα, στον οποίο λέει όλα της τα μυστικά. Ενα βράδυ, ένας νεαρός άνδρας την ξυπνάει λέγοντάς της ότι είναι ο Μίσα, η αρκούδα της. Ενας μεγάλος έρωτας γεννιέται ανάμεσα στη Λόλα και το αγόρι που μπορεί να ζει σε δυο κόσμους. Ο Μίσα την προστατεύει σε κάθε δύσκολη στιγμή, ώσπου οι δυο τους καταλήγουν σ' ένα περιπλανώμενο θίασο, που διευθύνει ένας αλκοολικός τύραννος. Οταν αυτός θα επιχειρήσει να επιτεθεί στη Λόλα, ο Μίσα θα τον σκοτώσει παραβιάζοντας το «χρυσό κανόνα».

Ο Σεργκέι Μποντρόφ επηρεασμένος από τσιγγάνικες δοξασίες, φτιάχνει μια ιστορία με στοιχεία μαγείας, αλλά και πραγματικότητας, κάτι σαν παραμύθι. Μοιάζει με ιστορίες που ακούμε στα χωριά, με νεράιδες και ανθρώπους που ζουν σε δυο κόσμους και έχουν την ικανότητα να μεταλλάσσονται. Οπως και να έχει, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ταινία και βρίσκει στόχο σε ανθρώπους που τους αρέσει ο μύθος και δεν έχουν ξεχάσει την παιδικότητά τους. Είναι ένα φιλμ πέρα από την κοινή λογική και χρειάζεται και η ανάλογη αντιμετώπιση.

Η ταινία του Μποντρόφ διαθέτει καλή σκηνοθεσία, φωτογραφία και μαγευτική μουσική. Είναι μια καλή ευκαιρία να ξεχάσετε ό,τι σας βασανίζει και να ξαναζωντανέψουν ιστορίες που είχατε ακούσει κάποτε και δεν τις πιστεύατε.

«Bear's kiss»

Περιπέτεια, παραγωγής 2002.

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Μποντρόφ. Με τους: Ρ. Λίλζεμπεργκ, Σ. Μποντρόφ Τζούνιορ, Ζ. Κρολ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ