Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοχρώματα και «πορτρέτα»

Ο συνθέτης Πάουλ Χίντεμιτ
Ο συνθέτης Πάουλ Χίντεμιτ
Με μαέστρο τον διάσημο Κινέζο αρχιμουσικό Εν Σάο, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει σήμερα (8.30μ.μ.), συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στο πρώτο μέρος, θα ακουστεί το κολοσσιαίο Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε σι ύφεση μείζονα, έργο 83 του Γ. Μπραμς, με σολίστ τον πολυβραβευμένο Βραζιλιάνο πιανίστα Νέλσον Φρέιρε. Ακολουθεί η λυρικότατη Δεύτερη Συμφωνία σε μι ελ., έργο 27 του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Μόσχα τον Ιανουάριο του 1908 υπό τη διεύθυνση του δημιουργού της.

  • Σήμερα, επίσης, στην αίθουσα «Μητρόπουλου» του ΜΜ (8.30μ.μ.), το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, με διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου, θα παρουσιάσει έργα - σταθμούς της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, των Ντίνου Κωνσταντινίδη, Πάουλ Χίντεμιτ, Λούκας Φος και Πίτερ Μάξουελ Ντέιβις. Συμπράττουν αξιόλογοι σολίστ, όπως οι Σπύρος Σακκάς, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Αγγελική Καθαρίου κ.ά.
  • Τη Δευτέρα (8.30μ.μ.), στο «Στούντιο Λήδρα» (Αδριανού και Κέκροπος 12, Πλάκα), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΙΕΜΑ, ο συνθέτης Θεόδωρος Αμπαζής θα κάνει αναδρομική παρουσίαση του έργου του με ηχογραφημένα παραδείγματα, βιντεοπαρουσιάσεις και συζήτηση με το κοινό. Είσοδος ελεύθερη.
  • Στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, τη Δευτέρα (8μ.μ.), θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου ο Βασίλης Ρακιτζής με έργα Μπαχ, Σκαρλάτι, Μπετόβεν κ.ά. Στον ίδιο χώρο, την Τετάρτη (14/5), στις 8μ.μ., ο βιολονίστας Χρήστος Κολοβός θα παρουσιάσει έργα Ντβόρζακ, Ξανθούλη, Σούμπερτ, Μότσαρτ, με τη συνοδεία του Τίτου Γουβέλη (πιάνο).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ