Τετάρτη 14 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα η συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη «ΣΙΣΣΕΡ»
  • Στις 6.30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ερμού στο Γκάζι
  • Αύριο η τετράωρη στάση που έχει κηρύξει η ΟΕΚΙΔΕ

Να εκφράσουν την ταξική αλληλεγγύη τους στις εργάτριες της «ΣΙΣΣΕΡ» καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας το ΠΑΜΕ που σήμερα το απόγευμα, στις 6.30, οργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ερμού (Γκάζι).

Η εργατική αλληλεγγύη θα εκφραστεί και αύριο Πέμπτη με την τετράωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει στα εργοστάσια της Αθήνας η Ομοσπονδία εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, στον Ιματισμό και το Δέρμα. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις στη 1 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη.

Οι ίδιες οι εργάτριες της «Σίσσερ» κάνουν καθαρό στην κυβέρνηση ότι «δε θα ξεμπερδέψει εύκολα μαζί μας»! Είναι μια πραγματική υπόσχεση αυτό από τις 500 εργάτριες, που πολλές από τα 14 τους χρόνια, μικρά κορίτσια, έχουν βιώσει στο πετσί τους τι θα πει κυνήγι για το κέρδος, τι θα πει εντατικοποίηση της δουλιάς. Ξέρουν πολύ καλά ότι σήμερα μπορεί να είναι αυτές τα θύματα του κεφαλαίου, χτες ήταν άλλοι και αύριο έρχεται η σειρά άλλων εργαζομένων.

Ξέρουν πολύ καλά ότι είναι θύματα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής που στόχο έχει μόνο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών. Το προδίδει το σύνθημα: «Στις πολυεθνικές κάνετε τις πλάτες, για αυτό και απολύουνε μαζικά εργάτες», που φώναζαν έξω από το υπουργείο Εργασίας. Αυτές οι εργάτριες σήμερα καλούνται να σηκώσουν τη σημαία του αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλιά.

Ξέρουν και καταλαβαίνουν καθημερινά εκεί, έξω από το εργοστάσιο, όλο και περισσότερες ότι μόνο η δυναμική τους αντίδραση, ο αγώνας τους ο ενωμένος μπορεί να βάλει φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Το διαπιστώνουν καθημερινά από τα τεράστια προβλήματα που ορθώνονται στο κάθε σπίτι, της κάθε εργάτριας, εξαιτίας αυτής της πολιτικής που γεννά φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία, εκμετάλλευση και ανασφάλεια. Θα παλέψουν, θα συνεχίσουν, δεν το βάζουν κάτω, δεν τους το επιτρέπει η αξιοπρέπειά τους, δεν τους το επιτρέπει η αφόρητη πίεση των προβλημάτων τους.

Ομως αυτός ο αγώνας δεν είναι αγώνας μόνο των εργατριών της «Σίσσερ». Είναι αγώνας όλου του κλάδου. Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της «Σίσσερ» είναι καμπανάκι κινδύνου για όλους τους εργάτες και τις εργάτριες. Ενας κλάδος που έχει χτυπηθεί ανελέητα από το κεφάλαιο και την κυβερνητική πολιτική. Ενας κλάδος που μετράει χιλιάδες απολυμένους στη χώρα και τώρα δίνονται και τα τελευταία χτυπήματά του για να αποτελειωθεί. Δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να λείπει από αυτόν τον αγώνα, γιατί είναι και δική του υπόθεσή. Είναι πρώτιστο καθήκον η έκφραση αλληλεγγύης στις συναδέλφισσες του στη «Σίσσερ». Είναι πρώτιστο καθήκον να περπατήσει το δρόμο του αγώνα μαζί τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, για το δικαίωμα στη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ