Τετάρτη 14 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απροστάτευτο λιμάνι ο Πειραιάς

Τώρα η Νομαρχία ζητά προσωπικό για τη Διεύθυνση Υγείας

Από την περίοδο που εκδηλώθηκε η νόσος του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS), χτες έγινε η πρώτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος στο λιμάνι του Πειραιά, μεταξύ των συναρμόδιων και εμπλεκόμενων με το λιμάνι φορέων της πόλης.

Η σύσκεψη έγινε το πρωί στη Νομαρχία και συμμετείχαν ο νομάρχης Γ. Μίχας, εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου, ο πρόεδρος του 3ου ΠΕΣΥ Δ. Σερεμέτης, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Π. Μελάς και Β. Ανεμοδούρα, αντίστοιχα, ο διευθυντής του ΙΚΑ Πειραιά κ. Θεοδωρόπουλος, πρόεδροι και εκπρόσωποι νοσοκομείων της πόλης, εκπρόσωποι του ΟΛΠ, της Διεθνούς Ναυτικής Ενωσης, της Ενωσης Πρακτόρων, καθώς και εκπρόσωποι των εφοπλιστικών Ενώσεων.

Τα μέτρα «άμεσης - όπως τα χαρακτήρισαν - προτεραιότητας», που αποφάσισαν είναι, μεταξύ άλλων, ενημέρωση των πολιτών και των εργαζομένων στο λιμάνι, έλεγχοι στα πλοία που φθάνουν από το εξωτερικό, καθορισμός θέσης στο αγκυροβόλιο για πλοίο που ενδεχομένως χρειαστεί να τεθεί σε καραντίνα και καθορισμός διαδικασίας για την τροφοδοσία του και τη διαχείριση λυμάτων του. Παροχή προστατευτικών μέσων στο ιατρικό προσωπικό της Νομαρχίας και του Λιμενικού. Τώρα, σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε πλοίο, τα μέτρα προβλέπουν μονή καμπίνα χωρίς κλιματισμό, απολύμανση χώρου, χρήση προστατευτικών μέσων και δεκαήμερη καραντίνα. Τέλος, η Νομαρχία ζήτησε από την κυβέρνηση την ενίσχυση του ιατρικού της προσωπικού με πρόσληψη 3 γιατρών, 3 εποπτών υγείας και 3 νοσηλευτών.

Για τα νοσοκομεία της περιοχής, ειπώθηκε ότι έχουν διαμορφωθεί ειδικά εξεταστήρια και θάλαμοι απομόνωσης και πρόκειται να δημιουργηθούν και οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης.

Την ουσιαστική προστασία των ναυτεργατών απαιτούν τα Σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Τα σωματεία, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, επισήμαναν την ανάγκη το ΥΕΝ να ενημερώσει και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για τα πλοία που προσεγγίζουν σε λιμάνια υψηλού κινδύνου. Να πάρει μέτρα για τη φορτοεκφόρτωση των πλοίων, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι και επίσης, εφόσον οι ναυτεργάτες το επιθυμούν, να εξασφαλίζεται από την εταιρία ο επαναπατρισμός τους πριν προσεγγίσουν σε επικίνδυνο για τον ιό λιμάνι. Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο πρέπει να δώσει εντολή, ώστε πλοίαρχος και εταιρία των ποντοπόρων πλοίων να ενημερώνουν σχετικά τους ναυτεργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ