Τετάρτη 14 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα στις κάλπες για νέο πρύτανη

Ανοίγουν σήμερα το πρωί οι κάλπες των πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Αθήνας για την ανάδειξη των νέων πρυτανικών αρχών στο ίδρυμα και θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου.

Δυο είναι τα υποψήφια πρυτανικά σχήματα που διεκδικούν την ψήφο των 4.000 εκλεκτόρων. Τη θέση του πρύτανη διεκδικεί με το ένα σχήμα, ο καθηγητής Κυριάκος Κιουλάφας, με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους Π. Αθανασιάδη, Κ. Μακρόπουλο και Θ. Πελεγρίνη, προτάσσοντας τα αιτήματα για ένα δημόσιο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και θα αντισταθεί στην ευρωεπιβαλλόμενη υποβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης. Το σχήμα του Κ. Κιουλάφα, στηρίζουν και οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας.

Παράλληλα, υποψήφιος είναι και ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας, Γ. Μπαμπινιώτης, και υποψήφιοι αντιπρυτάνεις στο σχήμα του είναι οι Μ. Δερμιτζάκης, Χ. Κίττας και Δ. Ασημακόπουλος.

Οι 4.000 εκλέκτορες απαρτίζονται κατά 50% από μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ιδρύματος, κατά 40% από φοιτητές (μέλη των παρατάξεων σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών) και το υπόλοιπο 10% είναι εργαζόμενοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές, βοηθοί κτλ. Οι εκλογές διεξάγονται σε 14 κάλπες, που είναι κατανεμημένες στις περισσότερες σχολές του ιδρύματος και η συμμετοχή εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξει το 90%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ