Τετάρτη 14 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Για το καλό των κατοίκων τα έργα της ΔΕΗ!

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε περιφρονητικός προς τους κατοίκους που κόντρα στα ΜΑΤ αντιδρούν

Α. Σκυλλάκος: Δικαιολογημένοι οι φόβοι και οι κινητοποιήσεις.

Περιφρονώντας τους κατοίκους των Βριλησσίων και της Αργυρούπολης που κόντρα στα ΜΑΤ αντιδρούν σε έργα της ΔΕΗ στις περιοχές τους, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Καλαφάτης ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι τα έργα αυτά είναι απαραίτητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα βοηθήσουν τις υποδομές των περιοχών αυτών.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης ζήτησε να γίνει διάλογος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αναφερόμενος στην παρουσία των ΜΑΤ στις συγκεκριμένες περιοχές, τόνισε ότι η αστυνόμευση χρειάζεται για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και όχι για την αντιμετώπιση της διαμαρτυρίας των κατοίκων.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι τα έργα (Κέντρα Υψηλής Τάσης) της ΔΕΗ που γίνονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές, θα βοηθήσουν τις περιοχές αυτές και θα είναι κλειστού τύπου όπως είναι και άλλα 10 παρόμοια στην Αθήνα. Κατά τον Α. Καλαφάτη, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υγεία των κατοίκων αφού οι επιστημονικές αναλύσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των κατοίκων, ήταν περιφρονητικός λέγοντας ότι αντιδρά μια μικρή τους μερίδα την ίδια στιγμή που η ΔΕΗ ενεργεί σύμφωνα με το νόμο.

Ο Αντ. Σκυλλάκος παρατήρησε ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι δικαιολογημένες αφού οι επιστήμονες δεν έχουν αποφανθεί οριστικά ότι τέτοιου είδους κέντρα είναι ακίνδυνα. Υπενθύμισε ότι παλιότερα στη Σοβιετική Ενωση ίσχυαν χίλιες φορές πιο αυστηρά όρια από ό,τι στη Δύση και είπε ότι τα τελευταία χρόνια τα όρια αυτά συνεχώς και γίνονται πιο αυστηρά. Η κυβέρνηση, κατήγγειλε ο βουλευτής, αντί να ακούσει τους κατοίκους, έχει στείλει τις διμοιρίες των ΜΑΤ τα οποία μάλιστα τους ξυλοκόπησαν τη Μεγάλη Πέμπτη. Μάλιστα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν προτείνει συγκεκριμένες περιοχές για να γίνουν αυτοί οι σταθμοί αλλά η ΔΕΗ δε συμφωνεί επειδή θα ξοδέψει κάποια εκατομμύρια παραπάνω. Ο Αντ. Σκυλλάκος μεταφέροντας το αίτημα των κατοίκων των Βριλησσίων, είπε ότι ο χώρος της πρώην ναυτικής βάσης όπου γίνονται τα έργα της ΔΕΗ, πρέπει να αποδοθεί στους κατοίκους ως χώρος πρασίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ