Τετάρτη 14 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Συνάντηση με αιρετούς της Ανατολικής Αττικής

Απόλυτα δικαιολογημένες έκρινε τις αντιδράσεις και τη δυσπιστία αιρετών της Ανατολικής Αττικής στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δ. Ζάχαρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τον Στ. Βαρουτσή, υπεύθυνο του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, με επικεφαλής τον Νομάρχη, Λ. Κουρή.

Στη διάρκεια της συνάντησης - στην οποία μετείχαν επίσης ο Ν. Στεφανίδης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, ο δήμαρχος Κορωπίου, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Πολυδενδρίου, Καπανδριτίου και Γραμματικού, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι - επισημάνθηκαν οι σημαντικές καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στη χωροθέτηση Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και σημειώθηκε η ανάγκη να ερευνηθούν χώροι και εκτός Αττικής.

Από την πλευρά του κλιμακίου του ΚΚΕ, επισημάνθηκε «πως το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι πολιτικό ζήτημα, συνυφασμένο με την πολιτική γης και προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και με τη γενικότερη εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική. Υπογραμμίστηκε η θέση του Κόμματος ενάντια σε νομοθετική ρύθμιση που περιορίζει ή εμποδίζει τη δυνατότητα παρέμβασης του κινήματος και των φορέων της ΤΑ. Εκφράστηκε η αντίθεση του Κόμματος στη μελέτη και έρευνα χώρων μόνο μέσα στην Αττική». Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων που βοηθά την ιδιωτικοποίηση, η οποία ήδη προωθείται γοργά. Αντίθετα, απαιτείται ενίσχυση του ενιαίου δημόσιου χαρακτήρα του ΑΣΔΚΝΑ και συμμετοχή όλων των δήμων της Αττικής σε αυτόν. Τα μέλη της αντιπροσωπείας τόνισαν ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την καύση των απορριμμάτων με κάθε μέθοδο και υποστηρίζει τον ενιαίο ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ταυτόχρονη κατασκευή όλων των τομέων του». Το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν πρόκειται να βρει λύση προς όφελος των εργαζομένων με αυτή την πολιτική. Απαιτείται αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων.

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο Λ. Κουρής δήλωσε πως «η όποια αποφασιστικότητα θέλει να δείξει το ΥΠΕΧΩΔΕ, αν δε στηριχτεί στο διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, θα καταλήξει στο τέλος να είναι λύση στα χαρτιά και αδιέξοδο στην πράξη».

Εξάλλου, σύντομη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των αιρετών είχε και η ΓΓ της ΚΕ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραδίδουν στο κεφάλαιο τη διαχείριση των σκουπιδιών (2010-12-28 00:00:00.0)
Σε αυταρχικό κατήφορο η κυβέρνηση (2003-06-04 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το «βρώμικο παιχνίδι» (2003-05-20 00:00:00.0)
Να πάρει θέση η νομαρχία (1996-06-19 00:00:00.0)
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε (1996-06-11 00:00:00.0)
"Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι"... (1996-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ