Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευχολόγια υπευθύνων για τα θύματα της πορνείας

Περισσότερες από 700.000 γυναίκες και περίπου 1.000.000 παιδιά διακινούνται παγκοσμίως με σκοπό την πορνεία. Επίσης, υπολογίζεται ότι για κάθε θύμα παράνομης διακίνησης ο δράστης κερδίζει περισσότερα από 300.000 αμερικανικά δολάρια.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν στην 12η Σύνοδο του ΟΗΕ για την πρόληψη της εγκληματικότητας και την ποινική δικαιοσύνη, που πραγματοποιείται στη Βιέννη, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι αρμόδιοι των κυβερνήσεων της ΕΕ αρκέστηκαν για άλλη μια φορά σε ευχολόγια και θεωρητικές συζητήσεις για τα δικαιώματα των θυμάτων (γυναικών και παιδιών) και... υποσχέθηκαν να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν, καθώς επίσης να διευρυνθεί η διεθνής συνεργασία, κάτι που θα μετέτρεπε σε φρούριο την Ευρώπη.

Στο μεταξύ, τα όργανα της ΕΕ, όπως ανέφερε στη σύνοδο ο προεδρεύων του Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης ΕΕ Φ. Πετσάλνικος, εξετάζουν μια πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οδηγία του Συμβουλίου σχετικά με την έκδοση βραχυπρόθεσμης άδειας παραμονής προς τα θύματα παράνομης μετανάστευσης ή διακίνησης που συνεργάζονται με τις αρμόδιες αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ