Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε 20 μέρες οριστική απάντηση

Πολύ ικανοποιητική χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής την κατάσταση της υγείας της 23χρονης αεροσυνοδού, καθώς γι' αυτό συνηγορούν τόσο η κλινική κατάσταση, όσο και οι εργαστηριακές εξετάσεις. Μάλιστα, ο Κ. Στεφανής αναρωτήθηκε γιατί βρίσκεται ακόμη στο θάλαμο νοσηλείας του «Σισμανόγλειου» νοσοκομείου.

Η μοριακή ταυτοποίηση, στην οποία υποβλήθηκε η αεροσυνοδός, η εξέταση PCR δηλαδή, είχε αρνητικά αποτελέσματα ως προς το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ), στοιχείο που μειώνει ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο το περιστατικό της νεαρής κοπέλας να είναι μια πιθανή περίπτωση του ΣΟΑΣ, όπως είπε ο υπουργός Υγείας. Ωστόσο, όμως, οριστική απάντηση θα δοθεί σε 20 μέρες, όταν θα υπάρχει απάντηση απ' την ορολογική ανάλυση, που θα δείξει αν υπάρχουν ή όχι αντισώματα απ' τον ιό.

Ο Κ. Στεφανής έθεσε το ερώτημα σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με την αεροσυνοδό, καθώς είπε ότι, αν επρόκειτο για μια Ελληνίδα, αυτή θα μπορούσε να βγει σε δυο μέρες από το νοσοκομείο και να τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι της με γάντια και μάσκα. Ωστόσο, τώρα η κοπέλα θα πρέπει να παραμείνει μέσα στο θάλαμο απομόνωσης μέχρι την Κυριακή και «μετά βλέπουμε τι θα γίνει».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) ενημέρωσε άμεσα 15 άτομα του πληρώματος, επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με την αεροσυνοδό, τον γιατρό που την εξέτασε, τα 11 άτομα προσωπικό του ξενοδοχείου που την εξυπηρέτησαν, τους 25 πελάτες που έμεναν στον ίδιο όροφο, τα 116 άτομα της πτήσης στην οποία ήταν πλήρωμα και τα 50 άτομα που αποβιβάστηκαν από την ίδια πτήση στην Κύπρο. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι ενημερώθηκαν και γνωρίζουν ότι αν στο επόμενο δεκαήμερο εμφανίσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα, θα πρέπει να απευθυνθούν στο ΚΕΕΛ ή σε κάποιο μεγάλο νοσοκομείο, είπε ο υπουργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ