Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΙΛΑΤΖ ΣΕΝΤΕΡ»
Δυναμική παρέμβαση του ΠΑΜΕ για το ωράριο

Ισχυρό χτύπημα δέχτηκε χτες η ασυδοσία των εργοδοτών των εμπορικών καταστημάτων που στεγάζονται στο «Βίλατζ Σέντερ Σινεμά» στο Ρέντη, οι οποίοι έχουν μετατρέψει το ωράριο εργασίας, αλλά και την εργατική νομοθεσία σε «μπακαλόχαρτο». Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά οργάνωσαν χτες το βράδυ μια δυναμική και αιφνιδιαστική κινητοποίηση για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου.

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι «εισέβαλαν» στα καταστήματα που ήταν ανοιχτά μετά τις 8 το απόγευμα, μαζί με τους επιθεωρητές από την Επιθεώρηση Εργασίας Νίκαιας. Οι επιθεωρητές αυτόματα άρχισαν να διενεργούν ελέγχους και να «κόβουν πρόστιμα» καλώντας ταυτόχρονα τους ιδιοκτήτες να τα κλείσουν. Παράλληλα οι συνδικαλιστές μοίραζαν την ανακοίνωση στους υπαλλήλους καλώντας τους να οργανώσουν τους αγώνες τους και να συσπειρωθούν στα σωματεία τους.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν εντοπίστηκαν, εκτός των άλλων και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι όπως οι 12 στο δισκοπωλείο ΜΕΓΚΑ, ενώ από τις καταγγελίες των εργαζομένων προέκυψε ότι τα καταστήματα του «Βίλατζ», δεν παραβιάζουν το ωράριο μόνο τις καθημερινές, αλλά είναι ορθάνοιχτα και από το πρωί μέχρι το βράδυ των Κυριακών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμα ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γ. Πέρος, ο γραμματέας του ΕΚ Πειραιά, Μ. Νουφαρίτσης, και ο Θ. Κόρτης, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Και οι τρεις είναι από τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ