Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δύο εργάτες νεκροί

Στους 25 έφθασαν οι νεκροί εργάτες από τις αρχές του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο «Ρ»

Ενας ακόμα οικοδόμος, ο 39ος στις κατασκευές από τις αρχές του 2003, έπεσε νεκρός την ώρα που δούλευε. Η σωρεία των θανατηφόρων εργατικών «ατυχημάτων» έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της απουσίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και της εντατικοποίησης της εργασίας στο όνομα της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ο 62χρονος εργάτης Ευάγγελος Αγγελόπουλος, αντί να απολαμβάνει τη σύνταξή του, ήταν αναγκασμένος να βρίσκεται ακόμα στο γιαπί για να βγάλει το μεροκάματο της επιβίωσης. Προχτές και ενώ δούλευε στον τρίτο όροφο νεοαναγειρόμενης οικοδομής στα εξωτερικά επιχρίσματα, έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου και εξέπνευσε.

Το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε προχτές έξω από το λιμάνι της Γένοβα στην Ιταλία. Η εταιρία επισκευών «Βεντούρις - Αντωνακάκης» είχε στείλει συνεργείο για την επισκευή κρουαζιερόπλοιου της εταιρίας «ΦΕΣΤΙΒΑΛ», ανάμεσα στους εργαζόμενους και ο 54χρονος Κώστας Μακρής, ηλεκτροσυγκολλητής. Κατά τη διάρκεια των εργασιών στο κρουαζιερόπλοιο, ο Κ. Μακρής ένιωσε έντονους πόνους στο στήθος και του συνέστησαν (άγνωστο ποιοι) να ξεκουραστεί αντί να πάει στο νοσοκομείο. Μετά από λίγο ο Κ. Μακρής πέθανε. Τα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, το οποίο διερευνά τις συνθήκες και τις αιτίες του θανατηφόρου εργατικού «ατυχήματος», εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του συναδέλφου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ