Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΑΕΔ
Συντονίζονται οι εργαζόμενοι

Σε τετράωρη στάση εργασίας (11 πμ - 3 μμ) προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ με απόφαση της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη συνέχιση της ιδιωτικοποίησης λειτουργιών και δράσεων του Οργανισμού και απαιτούν τη διατήρηση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ. Εκεί καταγγέλθηκε η ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του Οργανισμού, όπως γίνεται με την ίδρυση, με νόμο, Ειδικής Υπηρεσίας, καταστρατηγώντας τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (με τοποθετήσεις προϊσταμένων από τον ιδιωτικό τομέα και εκτός υπαλληλικής ιεραρχίας). Με την ανάθεση σε ιδιώτες νευραλγικών δραστηριοτήτων του ΟΑΕΔ όπως η καταγραφή της ανεργίας, η λογιστική εργασία των Περιφερειακών Διευθύνσεων κ.ά.

Καταγγέλλουν τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων της κατηγορίας ΥΕ, την κωλυσιεργία και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην προώθηση του νέου κανονισμού λειτουργίας του ΟΑΕΔ, τον εμπαιγμό της κυβέρνησης για το μισθολόγιο, τα αναδρομικά του οικογενειακού επιδόματος, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο με την προώθηση της μερικής απασχόλησης, τις παντός είδους συμβάσεις, τη χειροτέρευση των όρων ασφάλισης και συνταξιοδότησης.

Ετσι, λοιπόν, με κεντρικό αίτημα τη διατήρηση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, όπως αποφασίστηκε και χτες στη συνέλευση να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από τους προέδρους των πρωτοβάθμιων ενώσεων και της Ομοσπονδίας, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση των εργαζομένων και προσπάθεια να ενημερωθεί ο κάθε εργαζόμενος του ΟΑΕΔ αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν.

Τέλος, αποφασίστηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, προβάλλοντας τα δικά τους αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ