Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βιάζονται να το κλείσουν;

Ανοιχτά και απροκάλυπτα άρχισε από χτες να γίνεται ο εκβιασμός των εργατριών της ΣΙΣΣΕΡ - ΠΑΛΚΟ, για να δεχτούν ως δεδομένο το κλείσιμο του εργοστασίου και να περιοριστούν στις αποζημιώσεις. Στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας πλάι - πλάι με την κυβέρνηση στελέχη του ΣΥΝ όπως ο Καλύβης της ΓΣΕΕ έδιναν ρέστα χτες το πρωί έξω από το εργοστάσιο, για να σταματήσει κάθε συζήτηση για κατάληψη του εργοστασίου και να περιοριστούν οι όποιες δραστηριότητες στην αναζήτηση «νομικών λύσεων». Ο εκβιασμός που επιχείρησαν ευθύς: Αν γίνει κατάληψη θα χαθούν και οι αποζημιώσεις!

Λίγο πριν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης είχε κάνει καθαρό ότι η κυβερνητική παρέμβαση περιορίζεται στην πεπατημένη των επιχορηγήσεων προς τους βιομήχανους. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας, Λ. Τζιόλας, είπε ότι το υπουργείο δε θα εγκρίνει τις απολύσεις, δήλωση που δεν είναι τίποτε άλλο από ..παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του.

Με αυτά τα δεδομένα, στη σημερινή γενική συνέλευσή τους, οι εργάτριες θα κληθούν να αποφασίσουν κυριολεκτικά με το κεφάλι στο ντορβά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ