Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αυταρχισμός χωρίς όρια

Το Συμβούλιο Διοίκησης του νοσοκομείου κάλεσε σε απολογία όλους τους γιατρούς και ψυχολόγους γιατί επέμειναν στην εφαρμογή ασφαλών προγραμμάτων εφημερίας!

Δεν έχει όρια ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία που μεταχειρίζονται η διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του Γ' ΠεΣΥΠ Αττικής προκειμένου να εφαρμόσουν την πολιτική της περικοπής δαπανών για την Υγεία που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Στις 8 Μάη το Συμβούλιο Διοίκησης (ΣΔ) του ΨΝΑ κάλεσε σε απολογία όλους (!) τους γιατρούς και ψυχολόγους του για μη υπακοή στα ανώτερα όργανα του ΨΝΑ και για «διασπάθιση δημόσιου χρήματος». Και αυτό επειδή επέμειναν στη συνέχιση της εφαρμογής των προγραμμάτων εφημερίας που εισηγήθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου και τα οποία εξασφαλίζουν την ασφάλεια των ψυχικά πασχόντων. Τα παραπάνω υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους μετά τη γενική συνέλευση οι πενταμελείς επιτροπές της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Νοσοκομειακών Ψυχολόγων του νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη απόφαση, πέραν των άλλων, αποτελεί και απροκάλυπτο εμπαιγμό, αφού όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στη συνάντηση που είχαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης των γραφείων της διοίκησης τη Μ. Δευτέρα με τον διοικητή, συμφωνήθηκε, ενώπιον όλων, ότι θα συνέχιζαν να εφημερεύουν με τη λίστα που είχε καταρτιστεί και εφαρμόστηκε τους πρώτους μήνες του 2003, ενώ το ΣΔ θα έλυνε το όποιο γραφειοκρατικό πρόβλημα παρουσιαζόταν, έως ούτε έρθει η έγκριση της αύξησης του κονδυλίου των εφημεριών από το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η κλήση σε απολογία τριών ψυχιάτρων του ΨΝΑ από τον πρόεδρο του Γ' ΠεΣΥ, διότι αρνήθηκαν να εφημερεύουν ταυτόχρονα και στο Θριάσιο Νοσοκομείο!

Οι γιατροί και ψυχολόγοι του ΨΝΑ ζητούν από το ΣΔ του νοσοκομείου να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση και άμεση έγκριση του επιπλέον κονδυλίου για τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος εφημεριών. Τέλος, ζητούν από τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας να μην υπογράψει τις καταστάσεις εφημεριών που κατάρτισε παρανόμως η Διοικητική Υπηρεσία και από το Επιστημονικό Συμβούλιο να υποβάλλει την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κλιμακούμενη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ