Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
«Υποφέρει» από τη «νόσο» των ελλείψεων!

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Χρ. Χαλκιά

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Χρ. Χαλκιά, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, επισκέφτηκε, προχτές, το Νοσοκομείο της Καρδίτσας και είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των συλλόγων των εργαζομένων και των γιατρών, καθώς και τον μάνατζερ, Μ. Καρακώστα. Από όσα αναφέρθηκαν στις συναντήσεις, διαπιστώνεται η ορθότητα των θέσεων του ΚΚΕ, που υποστηρίζει ότι η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται και εμπορευματοποιείται και την ευθύνη γι' αυτό έχει η «ανθυγιεινή» κυβερνητική πολιτική.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των γιατρών αναφέρθηκαν στις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, κλινικές και τεχνολογικό εξοπλισμό, που καθιστούν το νοσοκομείο ανήμπορο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Κι όλοι γνωρίζουν ότι δε γίνονται προσλήψεις, επειδή η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική λιτότητας στον τομέα της Υγείας, ενώ, μέσω των ΠεΣΥ και των μάνατζερ, προχωρεί σε περικοπές των εφημεριών, εξετάσεων κι άλλων «εξόδων», υποβαθμίζοντας την παροχή υπηρεσιών υγείας και «σπρώχνοντας» τους ασθενείς στους «αγιογδύτες» του ιδιωτικού τομέα, αναγκάζοντάς τους να πληρώνουν πανάκριβα για να «αγοράσουν» ένα δημόσιο αγαθό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πλήρη υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων στο νομό, μια κατάσταση η οποία ευθύνεται και για την απώλεια ζωών. Προχτές ένας 56χρονος Καρδιτσιώτης, που έπαθε έμφραγμα, πέθανε αβοήθητος, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, το οποίο αδυνατεί να καλύψει σε 24ωρη βάση με ασθενοφόρα την περιοχή ευθύνης του. Πριν λίγες μέρες, μια 65χρονη γυναίκα από το Ανθηρό του Δήμου Αργιθέας «έσβησε» αβοήθητη μέσα στην εκκλησιά του χωριού της, καθώς - λόγω περικοπής των εφημεριών - δεν υπήρχε αγροτικός γιατρός να τη βοηθήσει.

Στις θέσεις του ΚΚΕ για ένα κρατικό σύστημα αναβαθμισμένης δημόσιας Υγείας, αναφέρθηκε ο Χρ. Χαλκιάς, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ η αντιπροσωπεία του Κόμματος μετά τη λήξη της επίσκεψης στο νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ